Suuri lihanjalostamo palaa Siikalatvalla – viisi ihmistä pelastautui rakennuksesta

Siikalatvan Rantsilassa Urheilutiellä sijaitsevassa Kylmänen Foodin lihanjalostuslaitoksessa sammutetaan parhaillaan suurta rakennuspaloa.

Päivystävän palopäällikön Jouni Pummilan mukaan palo on keskittynyt 6 000 neliömetrin suuruisen osaston kattorakenteisiin.

Tulipaloa sammutetaan parhaillaan ulkopuolelta, koska voimakkaan palon takia sammutusta ei voi tehdä sisäpuolelta. Paloa on sammuttamassa noin 50 palomiestä sekä kymmenen sammutusyksikköä.

Hälytys Urheilutielle tuli iltaseitsemän jälkeen. Rakennuksessa oli paljon syttymishetkellä viisi ihmistä, mutta he pääsivät poistumaan palavasta rakennuksesta ja ovat päässeet ensihoidon tarkastettaviksi. Pummilan mukaan he ovat altistuneet savulle, mutta eivät ole vakavasti loukkaantuneita.

Päivystävän päällikön mukaan sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat mitä ilmeisimmin yön yli. Palosta aiheutuvan savun vuoksi lähialueella olevia ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä.

Kylmänen Food tuottaa muun muassa kokolihatuotteita, säilykkeitä ja eineksiä. Palo aiheuttaa pelastuslaitoksen mukaan mittavat aineelliset vahingot.

Palon syttymissyytä ei pelastuslaitoksen mukaan voi vielä tällä haavaa arvioida.

Juttua täydennetty klo 23.01: Palosta aiheutuvan savun vuoksi lähialueella olevia ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja