Suunnitteletko remonttia? Älä vain unohda tätä!

Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm vinkkaa omaa kotiaan remontoiville asukkaille tärkeästä muistisäännöstä.

Aiotko remontoida kotiasi? Älä vain unohda tehdä remontti-ilmoitusta, muistuttaa Isännöintiliiton lakimies Marina FuruhjelmPihaparlamentti-blogissaan.

Remontti-ilmoitus pitää tehdä aina, kun

– korjaat, uusit tai poistat märkätilojen ja saunan pinnoitteita ja kalusteita (ei koske lauteita) ja työ vaikuttaa vedeneritykseen, sähköjohtoihin tai viemäröintiin tai vesi pitää katkaista

– asennat astianpesukoneen tai pyykinpesukoneen, mutta koneen vesi- ja viemäriletkulle tai sähköjohdolle ei ole valmista liitäntää

– teet kantaviin väliseiniin muutoksia, jotka vaikuttavat talon kantavuuteen tai eristyksiin

Aloita vasta luvan saatuasi

Asunto-osakeyhtiölaki edellyttää remontti-ilmoituksen tekemistä, mutta se pitää tehdä myös siksi, että taloyhtiö saa oikean tiedon siitä, mitä aiot asunnossasi remontoida ja että remontti on tehty hyvän rakennustavan mukaisesti. Jos remontti-ilmoitus jää tekemättä, ei tekemäsi remontti ole virallinen. Taloyhtiön johto voikin pahimmassa tapauksessa jopa vaatia sinua purkamaan remontin.

Remontti-ilmoituksella turvaat myös omat oikeutesi. Jos olet esimerkiksi jo asentanut parvekelasit ja taloyhtiössä tehdäänkin parvekeremontti, voit mahdollisesti saada hyvitystä, jos yhtiön ei tarvitse asentaa uusia laseja sinun asuntoosi.

Remontti-ilmoituksen kanssa on oltava ajoissa liikkeellä. Jos esimerkiksi suunnittelet keittiöremonttia putkiremontin yhteydessä, ilmoitus on tehtävä jo siinä vaiheessa, kun putkiremonttia suunnitellaan. Tee remontti-ilmoitus kirjallisesti isännöintiyritykseen.

Isännöintiyritys ilmoittaa, kun ilmoitus on käsitelty ja remontin saa aloittaa. Toinen tärkeä muistisääntö kuuluukin: aloita remontti vasta sitten, kun saat siihen taloyhtiöltä – eli käytännössä isännöintiyritykseltä – luvan.


MTV3/Jokakoti.fi

Lähde: Isännöintiliitto: Pihaparlamentti

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat