Tokion koronaviruksen tartuntamäärät kohosivat ennätyslukemiin – olympiakylän tilanne silti lupaava

13:18
Suomalaisurheilijoista muun muassa Eetu Kallioinen ja Ida Hulkko palasivat keskiviikkona kotimaahan. He kertoivat MTV Uutiset Livelle kokemuksiaan poikkeuskisoista.

Japanin pääkaupungissa Tokiossa tilastoitiin keskiviikkona kaikkien aikojen korkeimmat koronavirustartuntalukemat. Tartuntoja kirjattiin yhteensä 3  177 kappaletta, kun edellinen päiväkohtainen ennätyslukema kaupungissa oli 2  848. 

Yhteensä Tokiossa on tähän mennessä tilastoitu kaikkiaan 206 745 positiivista tartuntatulosta ja Japanissa maanlaajuisesti 882 823 tartuntaa koronaviruspandemian alun jälkeen.

Tokion alueelle asetettiin viime viikolla alkaneiden olympialaisten ajaksi hätätila alati kasvavien tartuntamäärien vuoksi. Tyhjien katsomoiden edessä kisattavissa olympialaisissa on tähän mennessä todettu järjestäjien mukaan kaikkiaan 160 koronavirustartuntaa.

 Kisoissa mukana olevat urheilijat taustajoukkoineen elävät koronakuplassa, jossa liikkuminen on erittäin rajattua.

–  Toistaiseksi ei ole näyttöä siitä, että koronavirus olisi levinnyt olympiakylästä paikallisväestön keskuuteen, joten emme ole huolissamme siitä asiasta, kommentoi Japanin terveysministeri Taro Kono Associated Press News -sivustolla.

Tokion olympialaiset kilpaillaan 23.  heinäkuuta–8.  elokuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja