Susijengin päävalmentaja teki rohkean ratkaisun – nyt Lauri Markkanen takoo NBA:ssa hurjia pisteitä: "Olen aikaisemminkin nähnyt"

Lauri Markkanen voi pilata NBA-seuransa Utah Jazzin haaveen – Hanno Möttölä avaa, mistä on kyse 1:02
Lauri Markkanen voi pilata NBA-seuransa Utah Jazzin haaveen – Hanno Möttölä avaa, mistä on kyse.

Lauri Markkanen on pelannut pelannut NBA-uransa loistokkainta koripalloa kauden alussa Utah Jazzin joukkueessa. Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi huomasi jo kesällä ja etenkin EM-kisojen edetessä Markkasen nousseen uudelle tasolle.

Lauri Markkanen on johdattanut joukkueensa jo kuuteen voittoon kauden kahdeksasta ensimmäisestä kamppailusta. Suomalainen on takonut 22,6 pistettä ja rohmunnut 9,3 levypalloa ottelua kohden, eli hän on molemmissa tilastoissa joukkueensa kärkimies.

EM-kisoissa Markkanen pelasi vieläkin hurjemmalla pistekeskiarvolla. Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi näki, että Markkasen suoritukset paranivat peli peliltä.

– Olen aikaisemminkin nähnyt, miten kisat antavat pelaajille sellaisen buustin. Kyllähän Laurin taidot on tiedetty, mutta itseluottamus (kasvoi), kun alkoi kaikki onnistua, ja se miten hän nautti pelaamisesta ruokki sitä, Tuovi sanoo.

Susijengissä Markkanen otti roolia, ja halu pelata korkealla tasolla huokui miehestä pitkälle.

– Laurin suhteen aika rohkeastikin annettiin hänelle mahdollisuus tehdä asioita, mitä ei varmasti ole aikaisemmin NBA:ssa (tehnyt), tai onko itse edes miettinyt, että voi tehdä, Tuovi kertoo.

NBA:ssa sama tahti on jatkunut. Markkanen pelaa huipussaan olevalla itseluottamuksella illasta toiseen.

– Läsnäolo joukkueessa on ihan erilaista kuin ehkä ensimmäisinä vuosina NBA:ssa. Itseluottamus on jännä juttu, miten nopeasti se kääntyy. Se on suurin asia. Hänen preesens on ihan eri luokkaa, Tuovi ylistää.

– Kyllähän nyt jo pelkät highlightit katsomalla näkee, että tilanteessa kuin tilanteessa hän haluaa niihin, eikä epäröi ottaa heittoa.


Lue myös:

    Uusimmat