Susijengi pakkovoiton edessä EM-parketilla, luottopelaajalta väkevä viesti omilleen – "Ei me voida näin pelata"

Edon Maxhuni ei hakenut tekosyitä tylylle Serbia-tappiolle – ”Kouluttivat meitä 40 minuuttia” 1:14
Näin Edon Maxhuni kommentoi maanantaina tylyä Serbia-tappiota ja edessä siintävää Tshekki-ottelua.

Susijengillä on tiistaina edessään tärkeä ottelu koripallon EM-kisoissa, kun joukkue kohtaa kisaisäntämaa Tshekin. Jatkohaaveiden kannalta vain voitto kelpaa.

Suomi on ajautunut kolmen pelatun EM-ottelun jälkeen tukalaan paikkaan. Susijengi on tällä hetkellä kiinni lohkonsa viimeisessä jatkopaikassa neljäntenä, mutta tiistainen vastustaja Tshekki vaanii takana tasapistein.

Asetelma on selkeä. Tappioon ei ole varaa. Tilanne on hyvin tiedossa myös joukkueen keskuudessa.

– Tiedämme, että on iso peli. Tshekki pelaa kotiyleisön edessä, mutta onneksi meilläkin on omat fanit. Halli tulee varmaan olemaan täynnä. Otetaan siitä voitto. Tulee olemaan tärkeä peli molemmille joukkueille, konkari Petteri Koponen toteaa.

Susijengi luottaa vahvasti Prahaan matkanneiden suomalaisfanien tukeen.

– Pakkovoitto, mutta me emme ole tässä yksin. Tässä on moni suomalainen mukana ja se auttaa meitä. Halli on kuulemma tulossa täyteen. Kyllä me tulemme tästä ja näytämme, kuka Susijengi on, Edon Maxhuni sanoo.

Suomella on alla karmiva 70-100-tappio Serbialle. Vastaavanlaiseen ohipeliin ei ole enää varaa. Sen tiedostaa koko joukkue.

– Meidän pitää olla vahvempia ja fiksumpia tilanteissa. Tämä oli kuitenkin kolmas peli. Ei me voida näin pelata kuitenkaan. Tästä pitää oppia ja voittaa Tshekki.

Lue myös:

    Uusimmat