F1:ssä todella kiusallinen tapaus – FIA lopetti nopeasti Toto ja Susie Wolffin tutkinnan

Kansainvälinen autoliitto FIA on päättänyt nopeasti lopettaa tutkinnan, joka kohdistui Mercedeksen tallipäällikköön Toto Wolffiin ja tämän vaimoon Susie Wolffiin.

Wolffit joutuivat alkuviikosta rujojen syytösten kohteiksi, kun nimettömänä pysyneet tallipomot olivat Business F1 -lehden tietojen mukaan huolissaan siitä, että Toto Wolff (Mercedeksen tallipäällikkö) ja Susie Wolff (Formula One Groupin alaisuudessa toimivan F1 Academyn johtaja) jakaisivat luottamuksellista tietoa sarjan kaupallisia oikeuksia hallinoivan F1G:n ja sen omistavan Liberty Median suuntaan.

Lehden mukaan tallipomojen huoli kohdistui myös siihen, että Toto Wolffilla on vaimonsa kautta pääsy F1-johtoportaaseen liittyviin luottamuksellisiin tietoihin. F1 Businessin mukaan tallipomot olisivat raportoineet huolistaan FIA:n presidentille Mohammed Ben Sulayemille, minkä myötä FIA otti tapauksen tutkintaan.

Tapauksessa nähtiin erikoinen käänne, kun kaikki muut F1-tallit paitsi Mercedes ilmoittivat, etteivät he ole valittaneet aiheesta FIA:lle.

Ja kuinka kävikään? Päivä ennen FIA:n vuotuista juhlagaalaa, kansainvälinen autoliitto julkaisi tiedotteen, jonka mukaan se on lopettanut Wolffien tutkinnan.

– FIA vahvistaa, ettei sillä ole ketään yksittäistä henkilöä tutkinnassa mahdollisten eettisten tai kurinpidollisten syiden takia, liitto muotoili.

Naisille suunnatun F1 Academyn toimitusjohtaja Susie Wolff ehti julkaista oman lausuntonsa, jossa hän totesi olevansa ”syvästi loukkaantunut” siitä, miten hänen rehellisyytensä on kyseenalaistettu. Wolff viittasi myös ”uhkaavaan” ja ”naisvihaan” kohdistuvaan käytökseen. 

F1-talli Mercedes tyrmäsi omassa tiedotteessaan Toto Wolffiin kohdistuneet syytökset. Mercedeksen mielestä tallin johtajan nimi haluttiin tahallisesti tahria.

Lue myös:

    Uusimmat