Susi valkoisen hirven haaskalla – riistakamera tallensi harvinaisen upeita kuvia kovasta elämästä metsässä

0:20

Riistakamera tallensi huhtikuussa Nurmijärvellä upeita otoksia alueella viihtyneestä sudesta. Susi kävi valmiiksi katetussa ruokapöydässä syömässä valkoisen hirven ruhoa.

Nurmijärven riistanhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Tommi Nylund kertoo, että kuvissa näkyvä susi viihtyi Nurmijärven pohjoisosassa kahdesta kolmeen viikkoa.

Sudesta kertoi ensimmäisenä Nurmijärven Uutiset.

Nylundin mukaan hän sai tammikuussa soiton riistakameran omistajalta, että lumihangesta on löytynyt hirven ruho. Soittaja pyysi lupaa laittaa valkean sarvipään lähelle riistakameran. Lupa heltisi ja tuloksena on hienoja otoksia sudesta, kotkista ja muista helpon aterian perässä hirven ympärillä koikkelehtivista metsän asukkaista.

– Epäillään, että auto olisi töytäissyt hirveä joskus tammikuussa. Hirvi on luultavasti saanut siitä kipeää ja kuollut muutaman sadan metrin päähän tiestä. Paikka on luonnonsuojelualueella, eikä siellä liikuta kovin paljoa, niin ruho pysyi piilossa, Nylund pohtii.

Valkoisia vasojakin tavattu alueella

Nylundin mukaan ruhon löytäjä oli nähnyt sarven ja eläimen peräpään pistävän esiin hangesta.

Toiminnanjohtaja kertoo, että Nurmijärven alueella liikkuu susia silloin tällöin. Lähinnä läpikulkumatkalla. Nyt luonnossa ilman ihmiskäsiä syntynyt haaska houkutteli suden viipymään paikalla pidempään.

Valkoisia hirviäkin on tavattu silloin tällöin.

– Se on jonkinlainen geenivirhe. Joitain valkoisia vasojakin on tavattu. Hyvinkäällä metsästäjät ampuivatkin valkoisen hirven, Nylund sanoo.

Nurmijärven suden matka on kevään tullen ilmeisesti jatkunut. Viimeisin havainto on parin viikon takaa.

Susi ja ilves viettivät aikaa hippaa leikkien Puolan vuoristossa pari vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja