Mainos

Kuva: Äärimmäisen harvinaiset hirvikolmoset kasvavat Etelä-Suomessa

Luontokuvaaja ikuisti poikkeuksellisen suurperheen Sipoossa.

Sipoossa kasvaa hirviperhe, jollaisia harvoin nähdään. Paikallinen hirviemo sai keväällä kolme vasaa samaan aikaan, minkä todennäköisyys on Luonnonvarakeskuksen mukaan vain 0,03 prosentin luokkaa.

Luontoa aktiivisesti kuvaava Kai Hypen oli kuullut tienoolla emänsä kanssa liikkuvista hirvikolmosista jo ennen kohtaamista. Kuvien ottamisesta on reilu kuukausi aikaa, mutta Hypen julkaisi kuvan Facebookin Suomen Luonnonvalokuvaajat -ryhmässä vasta nyt.

Sinä päivänä piti kuvata sudenkorentoja, mutta kohde vaihtui lennosta.

– Olin saanut vinkin, missä ne liikkuvat. Siellä ne ruokailivat rypsipellossa noin sadan metrin päässä.

Hypen ehti kuvata hirviä, kunnes ne pakenivat muita kylän ääniä juuri sitä metsikköä kohti, jossa hän oli. Emä näki hänet vasta noin kymmenen metrin päässä.

– Sain parempiakin kuvia, mutta kuvasin niitä pitkällä putkella, ja kuvat jäivät lähempänä epätarkoiksi, Hypen harmittelee.

Hypen kohtasi hirvet noin kolmen kilometrin päässä Sipoonkorven kansallispuistosta. Hänen mielestään erikoinen perhe onkin jonkinlainen osoitus Sipoon alueen luonnon elinvoimasta.

Hirviperhe on kerännyt jo mainetta lähiseudulla. Vaikka yksi vasoista on jäänyt muita pienemmäksi, ovat ne hyväkuntoisen oloisia. Niiden kohtalo puhuttaa, erityisesti pienimmän, sillä talvi on tulossa ja metsästyskausikin on käynnissä.

Eräs hirvenmetsästysporukka kohtasi nelikon viime viikolla, mutta antoi niiden mennä. Toivo kaikkien selviämisestä elää.

*Juttua korjattu klo 15.42: Hirvet eivät liikkuneet tarkoituksella kohti kuvaajaa, vaan pakenivat muita ääniä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja