Susanna Penttilän liikkeessä varkaita – tuuppivat ja tönivät

Varkaat iskivät yrittäjä Susanna Penttilän liikkeeseen keskiviikkona.

Subin Viidakon tähtöset -ohjelmastakin tuttu yrittäjä Susanna Penttilä sai ikävikseen kokea yrittäjyyden varjopuolia, kun varkaat iskivät hänen Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitsevaan Férrer -liikkeeseen keskiviikkona.

Penttilä kertoo, etteivät varkaat suinkaan ole tavattomia vieraita hänen liikkeessään. Hänen mukaansa Férrerissä käy monenlaisia pitkäkyntisiä perheenäideistä aggressiivisiin ammattivarkaisiin.

– Se on ihan normaalia yrittäjälle, harmistunut Penttilä toteaa.

Tällä kertaa liikkeeseen iski kahden naisen ja yhden miehen muodostanut kopla.

– He tulivat autolla liikkeen eteen ajatuksenaan tyhjentää liikettä, Penttilä kuvailee tapahtumaa.

– Yritin estää heitä ja siinä rytäkässä naisvarkaat yrittivät tuuppia ja töniä minua, hän jatkaa.

Penttilälle ei käynyt tilanteessa kuinkaan, ja hän sai varkaat ulos ja oven lukkoon, ennen kuin varkaat ehtivät saada mitään mukaansa.

Lisäksi Penttilä onnistui nappaamaan kuvan varkaista ja auton rekisteritunnuksesta.

Nainen kertoo, että on vuosien varrella oppinut tunnistamaan liikkeessä vierailevat varkaat ja toimimaan tilanteissa rivakasti.

– Varkaustilanteissa pidän yleensä meteliä niin, että paikalle kerääntyy uteliaita ihmisiä säikyttämään varkaat tiehensä.

Aina yrittäjä ei kuitenkaan voi varkaille mitään. Viimeksi Penttilältä varastettiin iltapukuja useiden tuhansien eurojen edestä.

– Niissä tilanteissa on usein isompi liiga sisällä liikkeessä. Yksi jututtaa myyjää, kun muut varastavat. Ne ovat yrittäjälle mahdottomia tilanteita.

Ensimmäisenä varkaudesta kertoi 7 päivää -lehti.

(MTV3 - MIRKA MOILANEN)

Lue myös:

    Uusimmat