Taksikuskin ripeä toiminta käräytti kampaamoon murtautuneen varkaan, voro löytyi peittoon kääriytyneenä: "Verhot olivat veressä ja paikat sekaisin"

Helsingissä sijaitseva kampaamo joutui murtovarkauden kohteeksi toissayönä. Tekijä jäi kuitenkin tuoreeltaan kiinni neuvokkaan taksikuskin ansiosta. Kampaamon ohi ajanut taksikuski hälytti apua ja poliisit saapuivat nopeasti paikalle. Syyllinen saatiin rysän päältä kiinni.

Kampaamoyrittäjä Maija Kauniston uusi liike ehti olla auki Mannerheimintiellä vain vajaan kuukauden ennen kuin se joutui murron kohteeksi. Kaunisto heräsi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä ikävään puhelinsoittoon. Poliisi ilmoitti, että liiketilaan oli murtauduttu.

– Onneksi eräs taksikuski näki, kun tämä tyyppi oli pyrkimässä meidän liiketilaan, Kaunisto kertoo.

Verhot olivat veressä

Murtovaras pääsi sisälle liikkeeseen rikkomalla lasisen oven. Ilmeisesti hän loukkasi itsensä sirpaleisiin, sillä verta oli paitsi liiketilan verhoissa myös muussa irtaimistossa, kuten kosmetologitarvikkeissa.

– Verhot olivat veressä ja paikat sekaisin. Hän oli availlut kaappeja ja ilmeisesti etsinyt meidän kosmetologitiloista jotain ruiskuja, koska siellä oli myllätty kaikki huolella. Myös jääkaapit oli katsottu, Kaunisto sanoo.

Liiketilan alakerrassa sijaitsee Kauniston miehen valokuvausstudio, joka oli myös kiinnostanut murtomiestä. Hän ei ollut kuitenkaan päässyt käsiksi lukkojen takana olevaan kuvauskalustoon, vaikka olikin ryskyttänyt ovea.

Poliisin vanha tuttu

Ohi ajanut taksikuski hälytti paikalle poliisit, jotka löysivät murtomiehen alakerrasta peittoon kääriytyneenä. Poliisit kertoivat Kaunistolle, että kyseessä on vanha tuttu lähialueelta.

Kaunisto haluaisi kiittää poliisit hälyttänyttä taksikuskia, mutta toistaiseksi hän ei ole tavoittanut tätä. Kuusisto toteaa Facebookin Helsingin puskaradio -ryhmässä tarjoavansa taksikuskille palkinnoksi kahvit ja hiustenleikkuun.

– Se tekee jo ihan hirvittävän loven pienen yrittäjän arkeen, kun joku tulee sinne vain töhrimään ja tuhoamaan paikkoja, Kaunisto toteaa.

Muokattu 22.2.19 klo 7.50, haastateltavan nimi korjattu.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja