Surullinen näky! Hallitsematon palo tuhosi täysin Kanadan lämpöennätyksen rikkoneen kylän

2:07
Karmiva video auton kyydistä: Kanadan hirmuhelteiden aiheuttama maastopalojen jälkeinen näky on kuin scifi-elokuvasta.

Kanadaa riivaava kuumuusjakso on aiheuttanut mittavia maastopaloja etenkin maan länsiosissa.

Paloja ovat sytyttäneet ainakin salamaniskut. Brittiläisessä Kolumbiassa ja läntisessä Albertassa mitattiin yli 700 000 salamaniskua keskiviikkona ja torstaina. Luku on lähes kymmenkertainen viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Lämpöaallon uskotaan vaikuttaneen ukkosten syntyyn, sillä se on luonut korkean kosteustason ilmakehään, mikä ruokkii kovia ukkosia.

Viime keskiviikkona palossa tuhoutui Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitseva Lyttonin kylä, jossa mitattiin maan lämpöennätys 49,6 astetta.

Pääkuvan videolla näkyy, kuinka hallitsematon palo riehuu 250 asukkaan kylässä. Välillä savu on niin sankkaa, ettei maantieltä näy mihinkään.

Kun savuverho hälvenee, tieltä näkyy palavaa metsää tai liekeissä roihuvia rakennuksia. Palon tiedetään aiheuttaneen kahden ihmisen kuoleman.

Lyttonin kylän palo on vain häviävän pieni osa paloja Brittiläisessä Kolumbiassa. Viranomaisten arvion mukaan maastoa palaa viikon loppuun mennessä 250 000 hehtaaria. Tämä on harvinaista, sillä alueen metsäpalokausi alkaa tavallisesti vasta heinäkuun lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja