Kuolinsyytutkijat hämmästyivät Kanadan tappohelteen seurauksista: "Ennennäkemätön lukema"

8:34
Kanadassa superhelteitä ja Tshekissä tornado - kuinka suuri vaikutus ilmastonmuutoksella on hurjiin luonnonilmiöihin?

Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa on kuollut edellisen viikon aikana yli 700 ihmistä, kertoo provinssin kuolinsyyntutkijanvirasto, jonka mukaan lukema on ennennäkemätön.

Kuolleita on kolme kertaa enemmän kuin samana ajankohtana kirjattaisiin normaaleissa olosuhteissa. Provinssin johtavan kuolinsyyntutkijan mukaan provinssia kurittaneiden äärimmäisten sääilmiöiden uskotaan vaikuttaneen kuolemien poikkeuksellisen korkeaan määrään.

Kanadan ja Yhdysvaltain länsiosia ovat korventaneet jo noin viikon ajan helteet, jotka ovat nostaneet lämpötilat korkeimmillaan liki 50 asteeseen.

Armeija valmistautuu auttamaan tulipalojen uhkaamien kylien evakuoinneissa

Kanadassa on valmistauduttu lähettämään sotilaskoneita ja muuta apua kylien evakuointeihin ja maastopalojen sammutustöihin.

Viranomaisten mukaan Brittiläisen Kolumbian provinssissa palaa yli 140 tulipaloa, joista lähes 80 on syttynyt viimeisen kahden päivän aikana. Iso osa paloista on syttynyt salamaniskusta, uutistoimisto AFP kertoo.

Maan puolustusministeri Harjit Sajjan tviittasi perjantaina, että Kanadan joukot ovat valmiita tukemaan asukkaita.

Noin 1  000 ihmistä on paennut maastopaloja Brittiläisen Kolumbian provinssissa. Lisäksi useita ihmisiä on kadoksissa. Aiemmin Lytton -nimisen kylän 250 asukasta evakuoitiin, ja evakuointimääräyksiä laajennettiin myöhemmin myös lähialueille. Viranomaisten mukaan Lytton on tuhoutunut maastopaloissa liki täysin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja