Suru-uutinen hiihtomaailmasta –  38-vuotias MM-mitalisti on kuollut auto-onnettomuudessa

Kazakstanilainen maastohiihtäjä Nikolai Tshebotko on kuollut auto-onnettomuudessa. Tshebotkon kuolemasta kertoo Kazakstanin olympiakomitea verkkosivuillaan. Tshebotko oli kuollessaan 38-vuotias.

Tshebotko kuoli yöllä 24. tammikuuta sattuneessa onnettomuudessa Borovojen kylän lähettyvillä Kazakstanin pohjoisosassa.

Ruotsalaisen Expressenin mukaan poliisilähteet kertovat Tshebotkon suistuneen autollaan tieltä ja törmänneen puuhun. Tietojen mukaan hän oli palaamassa kalastusmatkalta.

Tshebotkoa jäävät kaipaamaan vaimo ja kaksi lasta.

Tshebotkon suurimmat saavutukset hiihtoladulla osuivat vuoteen 2013, kun hän voitti Val di Fiemmen parisprintissä pronssia. Maailmancupissa mies nousi voittajan korokkeelle kerran vuonna 2012 Quebecin parisprintissä. Palkintokorokkeelle mies seisoi kaikkiaan viidesti.

Vaikka suurimmat saavutukset olivat jo jääneet taakse, kilpaili Tshebotko edelleen aktiivisesti. Hän osallistui vuoden 2019 Seefeldin MM-hiihtoihin ja viimeisen kerran hänet nähtiin numerolappu rinnassaan joulupäivänä Kazakstanin mestaruuskilpailuissa.


Juttua päivitetty 24.1. kello 10.47. Lisätty tietoa onnettomuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja