"Surkeaa nollapuhetta" – asiantuntijalta rajua palautetta SM-liiga-valmentajalle joukkueen lentokelistä huolimatta

Liigaviikko ja Petteri Sihvonen: Lukon päävalmentaja puhuu höpöjä, alavireiset Kärpät ja Pelicans kohtaavat 20:07
Liigaviikko: Petteri Sihvonen kehuu Lukon Marko Virtasen valmentamista, mutta antaa riuskaa palautetta tämän kommenteista: "Raskasta höpöhöpöpuhetta".

Rauman Lukko on alkukauden taaperruksen jälkeen noussut varteenotettavaksi pudotuspelijoukkueeksi. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen kiittelee päävalmentaja Marko Virtasta Lukon pelillistä muutoksesta, mutta antaa tälle myös kovaa palautetta.

Lukko on 11. joulukuuta alkaneen voittoputkensa ansiosta noussut sarjataulukossa jo kuudenneksi. Voittoja on putkessa täysi kymppi.

Sihvonen kiittelee MTV:n Liigaviikko-ohjelmassa tapaa, jolla päävalmentaja Marko Virtanen on karistanut joukkueen henkisen ja pelillisen mestaruuskrapulan. Kurssi on kääntynyt täydellisesti alkukauden jälkeen.

Erityisesti Sihvonen antaa kiitosta Virtaselle siitä, että hän on palannut valmennuksessaan omille juurilleen ja hylännyt Pekka Virran peluuttaman kiekon.

– Nyt tunnistan tästä sen vanhan JYP-koutsi Virtasen. Toki siinä on aika paljon kiekkokontrollia mukana, Sihvonen sanoo.

– Enää ei imitoida Pekka Virtaa, vaan on tuotu se Virtasen pystyyn pelaaminen. Tämä on mahtava asia, että tällä tavalla toimimalla, pikkuisen muutosvalmentamalla ollaan nyt kymmenen ottelun voittoputkessa.

Rapaakin on kuitenkin tarjolla, jopa rajumman puoleista. Sihvonen sättii kovin sanoin Virtasta tämän Ylelle antamista kommenteista. Virtanen selitti Lukon voittoputkea toteamalla koko joukkueen olevan viimein terveenä. Laadukas ja harmoninen arki sekä kova työ ovat Virtasen mukaan olleet avaimia nousuun.

Sihvonen ei osta kommentteja.

– Raskasta höpöhöpöpuhetta. Vaikea ymmärtää, että valmentaja, joka on toiminut hienosti siellä, piilottele noiden hyvin perinteisten kommenttien takana, Sihvonen sanoo.

– Surkeaa nollapuhetta.

Mikä Virtasen kommenteissa saa Sihvosen kiihtymään. Sen sekä analyysin Lukon parantuneiden otteluiden syistä löydät yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat