HIFK:n tarjoama nöyryytys vain jäävuoren huippu – SM-liigan jumbojoukkueella päällä huolestuttava trendi: "Se suunta on nyt ohi"

14:01
Teemu Niikko ja Petteri Sihvonen kävivät läpi SM-liigan kuumimmat puheenaiheet Liigaviikko-osiossa.

Mikkelin Jukurien täydellinen romahdus 1-11-tappioon keskiviikkona SM-liigan vierasottelussa Helsingin IFK:ta vastaan ei ole MTV Urheilun asiantuntijalle Petteri Sihvoselle ainoa osoitus siitä, ettei kaikki ole nyt Etelä-Savossa kohdillaan.

Liigan jumbojoukkue koki pääkaupungin luokkaretkellään kovan nöyryytyksen oltuaan ottelun puolivälissä jo 0–5-tappiolla. Toiselle erätauolle lähdettiin peräti HIFK:n 9–0-johdossa.

Sarjataulukossa Jukurit on edelleen vain kaksi pistettä edellään olevia Sportia ja SaiPaa perässä, mutta Petteri Sihvonen muistuttaa trendin olleen heikko pidemmän aikaa. Tällaisia numeroita ei silti saisi missään tilanteessa tulla.

– Ei sen periaatteessa pitäisi olla mahdollista, mutta Jukureilla on tullut kauden aikana, silloin kun mekin kehuimme heitä, maalin tappioita.

– Jätän tämän yhden pelin omaan arvoonsa, mutta sitä en jätä, että siellä on viisi kuusi tällaista kolmen neljän maalin tappiota. Se kertoo siitä, että se suunta, joka alkuun oli, on nyt ohi, Sihvonen totesi torstaina MTV Uutiset Liven Liigaviikko-ohjelmassa.

Mikkeliläisten päävalmentaja, pelaajana menestystä niittänyt Marko Kauppinen on joutunut ensimmäisellä kokonaisella kaudellaan kovaan paikkaan. Nolon tappion jälleen Kauppisen takki oli täysin tyhjä C Moren haastattelussa.

– Kiinnitti huomiota Kauppisen lausunnossa, kun sanoi, ettei ole ollut vastaavassa tilanteessa. No, hän on noviisi valmentajana, että hän on hyvin vähän kokenut ylipäätään minkäänlaisia tilanteita, Sihvonen huomauttaa.

2:07
Anton Lundell takoi Jukureita vastaan hurjat tehot 2+4.

Hän näkee Jukureiden urheilujohtajan Jukka Holtarin olevan omalta osaltaan vastuussa tämänhetkisestä kehityksestä.

– Jukka Holtari on valinnut päävalmentajan. Hän antoi edelliselle päävalmentajalle (Pekka Kangasalusta) potkut, ja nyt Holtari toistaa itseään. Hän valitsi JYPissä noviisin (Lauri Merikivi), ja Kauppinen on noviisi.

– Vertaan tässä Sportiin: Sport on päätynyt Risto Dufvaan ja Jukurit on päätynyt Marko Kauppiseen. Sanoisin näin, että näin heikolla pelaajamateriaalilla operoiva joukkue saattaisi tarvita mieluummin kokeneen valmentajan, Sihvonen pohtii.

Tämän hetken tasollaan Jukurit on Sihvosen mukaan osoitus siitä, että SM-liigan suljettuna pitämisestä olisi vielä kerran aloitettava keskustelu. Tätä hän kommentoi lisää jutun videolla.

Petteri Sihvonen ja studioisäntä Teemu Niikko perkaavat pääkuvan videolla myös Tapparan pelillistä kriisiä ja Lukon jopa kansainvälisesti ainutlaatuista pelitapaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja