Surffari kuoli, kun hai puri miestä jalasta suositulla turistirannalla – ensimmäinen tapaus 60 vuoteen: "Luulin laudan lyöneen hänet tajuttomaksi"

1:24
Video: Instagram-mallin kuvaushetki sai karmivan käänteen – hai puri käteen.

Surffaamassa ollut mies kuoli haihyökkäyksessä Australiassa, uutisoi muun muassa ABC.

Australian Queenslandissa sijaitsevalla, suositulla turistirannalla surffaamassa ollut mies joutui hain hyökkäyksen uhriksi ja menehtyi vammoihinsa. Kyseessä on ensimmäinen hain aiheuttama kuolema Greenmount Beach -rannalla noin 60 vuoteen.

46-vuotias Nick Slater oli surffaamassa meren rannalla, kun yllättäen hai kävi miehen kimppuun ja puri häntä jalasta. Hain hammas tarttui hyökkäyksessä surffilautaan kiinni. 

Rannalla tapahtuma-aikaan olleet surffaajat toivat miehen rantaan ja yrittivät pelastaa hänen henkensä.  

– Näin hänen ruumiinsa elottomana vedessä surffilaudan vieressä. Ensin luulin surffilaudan lyöneen hänet tajuttomaksi. En olisi voinut kuvitella, että kyseessä oli haihyökkäys, surffaaja Jade Parker kuvaili ABC Newsille.

Parker uskoo, että hai oli päätynyt rannikolle kalaparven perässä.

Miehen ystävät kertoivat australialaismedialle, että hyökkäyksessä kuollut Slater oli intohimoinen surffaaja.

– Hän kuoli tehdessään sitä, mitä hän rakasti yhdellä lempirannoistaan. Meidän täytyy lohduttautua sillä, hänen ystävänsä Jasmine Robson kuvaili. 

Rannikolta napattiin hyökkäyksen jälkeen suurikokoinen tiikerihai, mutta toistaiseksi on epäselvää, oliko tämä haihyökkäyksen tehnyt yksilö. 

Australialainen haitutkija Daryl McPhee uskoo, että surffilautaan tarttuneen hampaan perusteella eläin voidaan tunnistaa. Hän ei silti kannata hain metsästämistä. 

– En pidä ajatuksesta, että yrittäisimme metsästää yhden hain pureman takia. Emme saavuta sillä mitään, McPhee sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja