Mainos

Supon johtoon kirjava hakijakunta – vankilan johtajasta soitinrakentajaan

Suojelupoliisin johtoon on hakenut yhdeksän ihmistä. Haluaika päättyi tänään kello 16.15. Viime hetkillä hakemuksensa jätti vielä yksi kiinnostunut.

Suojelupoliisin päällikön tehtävä on Suomen korkeimpia poliisivirkoja. Virkavapaalla ollut paikan aiempi haltija Ilkka Salmi siirtyy korkeaan EU-virkaan, unionin uuden tilannekeskuksen johtoon. Tällä hetkellä Supoa johtaa virkaa toimittavana päällikkönä Antti Pelttari.

Pelttari hakee nyt myös vakinaiseen virkaan. Muita hakijoita Supon sisältä ovat apulaispäälliköt Petri Knape ja Olli Kolstela. Hakijoiden joukossa on myös Hämeenlinnan vankilan johtaja Samuli Laulumaa.

Kiinnostusta laajemminkin

Suojelupoliisin päällikön vaativaan tehtävään on ollut kiinnostusta myös ihmisillä, joilla ei näytä olevan suoraa kokemusta tai koulutusta poliisin tai turvallisuuden aloilta.

Tehtävään on hakenut esimerkiksi jousisoittimiin erikoistunut soitinrakentaja-artesaani Eero Ristilä.

Muita hakijoita ovat filosofian ylioppilas Aki Sukkela, filosofian lisensiaatti Katariina Juhola ja oikeustieteen kandidaatti Marko Latja. Viime hetkillä hakemuksensa jätti peruskoulupohjalta tehtävään pyrkivä Ville Takio.

Hakuaika päättyi tänään kello 16.15.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.