Mainos

Supo tutkii netin joukkosurmauhkailut

Suojelupoliisi tutkii anonyymilla suomenkielisellä Tor-verkon Thorlauta-foorumilla käytyä keskustelua. Supo ei kuitenkaan halua yksilöidä kuinka paljon se yleisesti seuraa Tor-verkoissa käytävää keskustelua.

– Seuraamme luonnollisesti internetkeskusteluja laajasti, mutta valtavan sisällön takia meidän on pakko maalittaa kohteita, joita strategiamme mukaan tarkkailemme, Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara kertoo MTV3 Uutisille.

Supon maalittamisstrategiaa Lehto-Seljavaara ei voi laajemmin kommentoida.

Helsingin Sanomat kertoi keskustelupalstalla jo kuukauden ajan käydystä eduskunnan joukkoampumiskeskustelusta. Lehto-Seljavaaran mukaan suojelupoliisilla on tiedossaan keitä poliitikkoja kyseisellä foorumilla on uhkailtu.

– Nämäkin ovat sellaisia asioita, joita ei ole syytä tuoda julkisuuteen. Tutkimme joka tapauksessa tapausta niin pitkälle kuin se on mahdollista.

Hyvä että keskustellaan

Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaaran mukaan on hyvä, että internet mahdollistaa keskustelukanavan ajatuksille.

– On hyvä asia, että internetissä voi purkaa jopa näitä ääriajatuksiakin. On todettu, että se voi vähentää riskiä toteuttaa näitä ajatuksia.

Suojelupoliisin mukaan olisi kuitenkin toivottavaa, että verkossa toimittaisiin omalla nimellä, tai ainakin ilman suojaavia anonyymiverkkoja. Asian estämisen mahdottomuus on kuitenkin todellisuutta.

Lehto-Seljavaara muistuttaa kansalaisia myös kaikkien yhteisestä vastuusta.

– Mikäli joku törmää keskusteluissa johonkin hyvän maun ylittävään tai rikollisuuteen viittaavaan asiaan, on hienoa jos siitä ilmoittaa poliisille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.