Mainos

Supo: Terrorismikeskusteluja voi verrata kouluampumisfoorumeihin

Suojelupoliisin mukaan ääri-islamilaisten terroristisivujen keskusteluihin osallistuvien suomalaisten toimintaa voi verrata esimerkiksi kouluampumiskeskusteluihin osallistumiseen.

Supon mukaan jihadistikeskusteluihin osallistuvat henkilöt hakevat kouluampumiskeskustelijoiden tapaan samanlaista ideologiaa kannattavia mielipiteitä.

- Se liittyy verkostoitumiseen ja sosiaalisen hyväksynnän hakemiseen, sanoo ylitarkastaja Timo Kilpeläinen suposta.

Supon mukaan terroristisivustojen keskusteluun osallistuvat ovat yksittäisiä henkilöitä, eikä kyse ole minkäänlaisten ryhmittymien toiminnasta. Merkityksetöntä keskusteluihin osallistuminen ei kuitenkaan ole.

- Me näemme keskusteluihin osallistumisen turvallisuusuhkana niin kansainvälisesti kuin kansallisestikin silloin, jos keskustelu myötävaikuttaa radikaalistumisprosessiin. Osallistuminen keskusteluun voi joissain tapauksissa olla merkki väkivaltaisesta radikaalistumisesta.

Supo ei seuraa netissä ihmisryhmiä tai yksittäisiä ihmisiä vaan sisältöjä.

- Pyrimme internetin sisältövirasta tunnistamaan laittomuuksiin syyllistyvät toimijat. On vaikeata rajata, onko keskusteluun osallistuminen merkki radikaalista ajattelusta tai onko kyse rikollisuudesta.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että internetin ääri-islamilaisten terroristisivujen keskusteluihin osallistuu myös suomalaisia ja Suomessa asuvia ulkomaalaisia.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.