Supertähti loukkaantui – valmentajalta kovia syytöksiä: "Nyt me maksamme siitä hinnan"

Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman on syyttänyt entistä seuraansa FC Barcelonaa keskikenttäpelaaja Frenkie de Jongin loukkaantumisesta, mikä pitää hänet sivussa kesän EM-lopputurnauksesta.

De Jong loukkasi nilkkansa huhtikuussa, mutta liittyi Hollannin vahvuuteen ennen turnausta pelatakseen Saksassa.

Maajoukkue kuitenkin tiedotti maanantaina, että De Jong putoaa pois EM-ryhmästä. Koeman, joka itse pelasi ja valmensi Barcelonaa aiemmin, sanoo espanjalaisseuran olevan syyllinen tähtipelaajansa nilkkavammaan.

– Olemme todenneet, ettei Frenkie de Jong ei ole pelikunnossa seuraavaan kolmeen viikkoon, Koeman kertoi toimittajille tiistaina.

– Hänellä on ollut tämä oikean nilkan vamma, eikä ole suositeltavaa ottaa riskejä. Hänen seuransa (Barcelona) kuitenkin otti riskejä aiemmin, ja nyt me maksamme siitä hinnan.

Koemanin kommentit aiheuttivat parranpärinää. Hollantilaisluotsi seisoi kuitenkin sanojensa takana, kun häneltä kysyttiin asiasta uudelleen keskiviikkona.

– Ei ole mitään järkeä vastata kysymyksiin aiheista, jotka eivät ole enää ajankohtaisia. Emme ole puhuneet siitä sen jälkeen, kun tulimme tänne.

– Totta kai, se riippuu myös pelaajasta itsestään. Olen puhunut tästä myös Frenkien kanssa, mutta se keskustelu jää minun ja pelaajan väliseksi asiaksi. Minulla on hieman enemmän sisäpiirin tietoa, mutta nyt saa riittää.

Keskikenttäpelaaja Teun Koopmeiners on myös sivussa EM-kisoista nivusvamman vuoksi. Tilalle Koeman on kutsunut Borussia Dortmundissa lainalla Chelseasta pelanneen Ian Maatsenin.

Hollanti on samassa EM-lohkossa Puolan, Ranskan ja Itävallan kanssa. Se avaa turnauksensa sunnuntaina Puolaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat