Supertähti Britney Spears julkaisi helsinkiläisen Tanelin kuvan – nyt mies kertoo, miltä huomio tuntuu alkushokin jälkeen

5:49
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta!

Helsinkiläinen valokuvaaja Taneli Lahtinen yllättyi muutama päivä sitten, kun hän sai tietää ottamansa valokuvan päätyneen laulajatähti Britney Spearsin Instagram-tilille.

Tähtilaulaja ei kertonut kuvan olevan suomalaisen Taneli Lahtisen ottama. Monet muut Instagram-käyttäjät kuitenkin riensivät kommentoimaan kuvan alle, että kuva pitäisi kreditoida sen ottajalle. 

Lahtinen kertoo MTV Uutisille, että oli saanut tiedon kuvasta valokuvaajakollegalta.

– Eräs valokuvaaja oli laittanut minulle yksityisviestiä Instagramissa ja sitä kautta huomasin asian, Lahtinen sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Ihmettelin, miten kuva oli sinne päätynyt. Alkushokin jälkeen tunteet eivät kuitenkaan olleet mitään kauhean ihmeellisiä.

"Olisi ollut kohtuullista jakaa kuvaajan tiedot"

Monet ihmiset vaativat kuvan kreditoimista sinulle. Mitä siitä ajattelit?

– Olen totta kai samaa mieltä siitä, että tosi iso näkyvyys jäi saamatta. Periaatteessa kuva oli vapaasti saatavilla netissä ja kuvapankeissa eli ei varsinaisesti lakiteknisesti ole vaadittu, että se kreditoitaisiin.

– Mutta sosiaalisessa mediassa kuten Instagramissa olisi mielestäni kohtuullista jakaa kuvaajan tiedot sen yhteydessä.

Lahtisella ei ole varmaa tietoa siitä, mistä Britney Spears on kuvan Instagramiinsa bongannut. 

– Todennäköisesti kuvapankista. Jaan kuviani muutamaankin kuvapankkiin joko ilmaiseksi tai maksullisesti ja ne ovat vapaasti käytettävissä kenelle tahansa.

Lahtinen on saanut valtavan kasan viestejä

Spears valitettavasti ei ole ollut Lahtiseen yhteydessä kuvan tai sen aiheuttaman polemiikin tienoilta.

– Olisi ollut kiva, vaikka jälkikäteen, saada krediittiä siitä.

– Toisaalta Suomen päässä ihmiset ovat heränneet juuri siihen, että krediittejä ei ollut annettu ja samalla se on herättänyt keskustelua siitä, että taiteilijoita pitäisi muistaa, kun heidän tuotoksiaan jaetaan eteenpäin. Sitä kautta minulle on tullut valtava kasa yksityisviestejä. Tämä on ollut positiivinen yllätys.

Onko tästä siis ollut hyötyä?

– On siinä mielessä, että moni ihminen on nyt nähnyt muitakin valokuviani. On aina kivaa itselleni, jos työtäni nähdään.

Lahtinen kertoo, että Instargramissa uusia seuraajia on tullut tähän mennessä noin 600.

– Piikki näkyy siellä kyllä.

"Se on minun tyyliseni kuva"

Lahtinen kertoo mailmanmaiseeseen nouseen kuvan syntyneen täysin suunnittelematta.

– Olin Kroatissa pidemmällä automatkalla ja pysähdyin tyyliin vessatauolle ja siinä oli kauniita kukkia. Siinä satunnaisen bensa-aseman luona nappasin tuollaisen kuvan. Eli se on ihan sattumalta syntynyt.

Lahtinen on ammattikuvaaja ja työkseen hän kuva markkinointi- ja mainossisältöjä sosiaalisen median toimistossa. Vapaa-ajallaan hän kuvaa mieluiten maisemia ja luontoa.

Britney Spearsin jakama kuva kuvastaa Lahtisen mukaan hyvin hänen kuviaan. 

– Kyllä siitä itsekin tosi paljon tykkään. Siinä on kiva tunnelma ja se välittää juuri sellaista tunnelmaa, jota usein kuvissani haen. Se on minun tyyliseni kuva, Lahtinen sanoo.

Katso ja kuuntele videolta Lahtisen koko haastattelu! 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja