Supertähti avaa shokeeraavan ratkaisunsa taustat – syyttää vastustajaansa härskistä tempusta

Shakin supertähti Magnus Carlsen on hävinnyt 19-vuotiaalle Hans Niemannille kaksi kertaa tässä kuussa. Niemannia on epäilty huijaamisesta, ja Carlsen sanookin asian tuoreessa lausunnossaan suoraan.

Magnus Carlsen hävisi ensin Niemannille syyskuun alussa ja luovutti seuraavana kaksikon kohtaamisen vain yhden siirron jälkeen.

Nyt norjalainen Carlsen on julkaissut lausunnon, jossa hän syyttää Niemannia avoimesti huijaamisesta.

– Uskon, että Niemann on huijannut enemmän, ja vähemmän aikaa sitten, kuin hän on julkisesti myöntänyt. Hänen kehityksensä on ollut epätavallista, ja koko (ensimmäisen) kohtaamisen ajan minulla oli sellainen tunne, ettei hän keskittynyt otteluun täysin tärkeillä hetkillä, Carlsen kirjoittaa.

Jos Carlsenin tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Niemann on myöntänyt julkisesti huijanneensa verkkopeleissä 12- ja 16-vuotiaana.

Shakin supertähti Magnus Carlsen on vihastuttanut monet shakkimaailmassa luovutettuaan viimeisen pelin vain yhden siirron jälkeen. Carlsen itse selventää lausunnossaan, ettei yksinkertaisesti halua pelata huijaria vastaan, vaikka ei huijausta pystykään todistamaan.

– En halua pelata ihmisiä vastaan, jotka ovat toistuvasti huijanneet, koska tiedän, että he voivat toimia niin myös tulevaisuudessa.

– On paljon lisää, mitä haluaisin sanoa. Valitettavasti tässä vaiheessa voin sanoa vain rajallisia asioita ilman Niemannin lupaa. Toivon, että totuus tulee esiin, mikä se onkaan, Carlsen päättää lausuntonsa.

Carlsen ei ole maailman shakkiyhteisössä ainoa, joka pitää Niemannin pelaamista epäilyttävänä. Japanilais-yhdysvaltalainen shakkivirtuoosi Hikaru Nakamura nostaa esiin yhdysvaltalaisen pelaamattomuuden, ja vihjaa, että se voisi kieliä huijaamisesta.

– Hans ei pelannut 6 kuukauden aikana yhtään turnausta rahasta chess.comissa. Siinä kaikki, mitä aion sanoa, hän toteaa worldchess.comin mukaan.

Niemannin otteet ovat olleet muissa otteluissa epätasaisia, mikä on nostanut epäilyjä miestä kohtaan. Itse nuori yhdysvaltalainen on todennut pelaavansa puhtaasti. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja