Supersankarielokuvalle ensimmäistä kertaa parhaan draamaelokuvan ehdokkuus! Black Panther teki Golden Globe -historiaa

Black Panther -traileri 2:19

Ryan Cooglerin ohjaama Black Panther on ehdolla kolmessa eri kategoriassa Golden Globe -gaalassa.

VIDEO: Black Panther -elokuvan traileri

Keväällä yleisöä ihastuttanut Marvelin Black Panther -supersankarielokuva rikkoi jälleen yhden rajapyykin. Elokuva on ensimmäinen supersankariseikkailu, joka on ehdolla parhaaksi draamaelokuvaksi Golden Globe -palkintogaalassa.

Black Pantherin lisäksi ehdokkaina ovat Jasper Pääkkösen tähdittämä BlackKklansman, Bohemian Rhapsody, If Beale Street Could Talk ja A Star Is Born. Lisäksi Black Panther on ehdokkaana parhaasta kappaleesta, josta vastaavat Kendrick Lamar ja SZA sekä parhaasta musiikista, josta vastaa ruotsalaissäveltäjä Ludwig Göransson.

Black Panther on historian toinen supersankarielokuva, joka saa gaalassa parhaan elokuvan ehdokkuuden. Ryan Reynoldsin tähdittämä Deadpool oli ehdolla parhaaksi elokuvaksi, musikaaliksi tai komediaksi vuoden 2017 gaalassa.

Marvel on laittanut kaikki panokset Black Pantheriin ja palkannut Oscar-strategi Cynthia Swartzin leipiinsä palkintogaaloja silmällä pitäen. Lisäksi elokuvalle on varattu huomattava palkintogaalabudjetti.

Golden Globe -gaalan lisäksi Marvel hakee Black Pantherille mahdollisimman montaa Oscar-ehdokkuutta. Äänestys Oscar-ehdokkaista alkaa ensi vuoden tammikuun seitsemäs päivä ja ehdokkuudet julkaistaan 22. päivä tammikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat