Superpesiksen kohuseuran pomo myöntää kiistan syyn Toni Kohosen ja johdon välillä – ex-puheenjohtaja hämmentää taustalla: "Ei mitään dramatiikkaa"

Pesäpallolegenda Toni Kohosen ja Manse PP:n välillä kuohuu. MTV Urheilu tavoitti Manse PP:n puheenjohtajan Timo Mäkelän, joka vahvistaa erimielisyydet pelinjohtajan ja seuran välillä. 

Superpesiksessä pelaava Manse PP tiedotti perjantaina, että pelinjohtajana vain kahdessa halliottelussa toiminut Toni Kohonen on vapautettu tehtävästään toistaiseksi. 

MTV Urheilun aiemmin julkaiseman tiedon mukaan Manse PP on ollut tyytymätön Kohosen työpanokseen pelinjohtajan tehtävässä.

Seuran nykyinen puheenjohtaja Timo Mäkelä myöntää MTV Urheilulle, että osapuolilla on eripuraa Kohosen toimintatavoista. 

– Näkemyseroja siitä, että miten joukkuetta valmennetaan. Näistä asioista on välillä ihmisillä erilaisia näkemyksiä, Mäkelä kommentoi. 

Syyskuussa 2021 seuran puheenjohtajan paikalta väistynyt Matti Helimo on MTV Urheilun tietojen mukaan ollut edelleen vaikuttamassa Manse PP:n toiminnassa sen jälkeenkin, kun hän jätti paikkansa omien sanojensa mukaan avoimuuden vuoksi. Helimo siirtyi Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnan apulaispormestariksi.

Nykyinen puheenjohtaja Mäkelä taustoittaa Helimon olleen vaikuttamassa pelinjohtajien valintoihin viime syksynä. 

– Silloinen seuran hallitus syksyllä määritteli tehtäviä ja pyysi ulkopuolista henkilöä kartoittamaan pelinjohtajaa ja kakkospelinjohtajaa. Johtokunta on lokakuussa pyytänyt Mattia siihen avuksi.

Edelleen keskeneräinen kakkospelinjohtajan rekrytointiprosessi on MTV Urheilun tietojen mukaan aiheuttanut erimielisyyksiä Kohosen ja Helimon välillä. 

– Ei hän seuran päättävissä elimissä ole, mutta on ollut muun muassa kartoittamassa Tonia tehtävään, Mäkelä avaa. 

Helimon näkemyksen tarvetta Mäkelä perustelee kontakteilla ja johtajakokemuksella. 

– Ei tässä mitään dramatiikkaa ole minun mielestäni. Tästä on tehty vähän suurempi asia. Seuralla on toimiva johtokunta, joka asioista viime kädessä päättää, Mäkelä jatkaa. 

Mäkelän mukaan keskustelut lajilegendan tulevaisuudesta seurassa jatkuvat tänään. Työsuhdetta ei ole irtisanottu, kuten viime viikolla uutisoitiin. Kohosen työvelvoite on toistaiseksi tauolla. 

– Erilaisia vaihtoehtoja on esitetty. Tonin käsissähän se ennen kaikkea on, että miten jatkossa, puheenjohtaja kiteyttää. 

Lue myös:

    Uusimmat