MTV Urheilun tiedot: Toni Kohosella ja Manse PP:n seurajohdolla ilmiriita – kiistaa työtavoista, henkilövalinnoista ja sopimuksen pituudesta

Miesten Superpesiksessä pelaavan tamperelaisen Manse PP:n kulisseissa kuohuu. Seura on vapauttanut vasta viime syksynä pelinjohtajaksi pestaamansa Toni Kohosen tehtävästään. Kohonen ehti johtaa joukkueen peliä vain kahdessa halliottelussa.

Manse PP julkaisi perjantaina epämääräisen tiedotteen, jossa kerrottiin, ettei seura ole mediassa esillä olleista tiedoista poiketen päättänyt Kohosen sopimusta, vaan mies on vapautettu tehtävistään. Viime kauteen pelaajauransa päättänyt Kohonen ei puolestaan ole vielä halunnut juurikaan kommentoida tapausta.

MTV Urheilun tietojen mukaan Manse PP on ollut tyytymätön Kohosen pelinjohtajapanokseen jo pidemmän aikaa. Seurajohto on kyseenalaistanut Kohosen sitoutumista, valmennusmetodeja ja jopa valvonut työtunteja.

Erikoista tapauksessa on se, että MTV Urheilun tietojen mukaan asioita on Manse PP:n puolelta ollut hoitamassa seuran puheenjohtajuudesta syyskuussa 2021 luopunut Matti Helimo. Helimo väistyi puheenjohtajan paikalta omien sanojensa mukaan avoimuuden takia heti pian sen jälkeen, kun hänet oli valittu Tampereen sivistys- ja kulttuurilautakunnan apulaispormestariksi. Lautakunnan tehtäviin lukeutuu muun muassa kaupungin liikuntapoliittisten suuntaviivojen määrittely ja ohjaus.

Manse PP:n muun valmennusjohdon henkilövalinnat ovat aiheuttaneet erimielisyyksiä Kohosen ja Helimon välillä. Seura ei tähän päivään mennessä ole löytänyt korvaajaa kakkospelinjohtajan paikalta viime kauden jälkeen pois lähteneelle Sampo Pasaselle.

MTV Urheilun tietojen mukaan seura ja ex-pelinjohtaja Kohonen vääntävät nyt taustoilla kättä lakimiesten välityksellä. Kiistaa on siitä, kuinka pitkä osapuolten välinen sopimus oikeastaan oli, ja tästä johtuen myös Kohoselle maksettavista palkkioista. Kohosen sopimuksen kestoksi tiedotettiin syksyllä 1+2 vuotta.

MTV Urheilu ei ole tavoittanut Manse PP:n nykyistä puheenjohtajaa Timo Mäkelää kommentoimaan tilannetta. Kohonen ei puolestaan halunnut kommentoida asiaa.

Kaikkien aikojen pesäpalloilijana pidetty Kohonen, 47, lopetti huiman pelaajauransa viime kauteen Imatran Pallo-Veikkojen riveissä. Kiteeläislähtöinen pelimies voitti urallaan kymmenen Suomen mestaruutta, yhdeksän hopeaa ja yhden pronssin.

Miesten Itä-Länsi-ottelussa Kohonen pelasi ennätykselliset 23 kertaa, ja hänet valittiin 13 kertaa Superpesiksen parhaaksi lukkariksi. Vuoden pesäpalloilijan tittelin hän pokkasi urallaan kolmesti.

Lue myös:

    Uusimmat