Superauto Ford GT Markku Alénin käsittelyssä – "Nää on makuasioita"

Teknavin 16. tuotantokauden yksi eksoottisimmista koeajoista tapahtui Belgiassa Fordin testikeskuksessa. Siellä vauhtikaksikkomme pääsi tutustumaan uuteen Ford GT -superautoon.

Markku Alén on kuin kotonaan ralliautojen ratissa, mutta ei hän vierasta asfaltiakaan. Teknavi-historian aikana vauhtikaksikko onkin päässyt kokeilemaan toinen toistaan nopeampi ja kalliimpia urheiluautoja. Syksyn tv-kaudella kaksikko sai jälleen yhden uuden ruksin listaansa, kun Ford kutsui Teknavin tehoduon testaamaan uutta Ford GT:tä.

Historian nopein Ford on kunnioitusta herättävä ilmestys. Auto on poikkeuksellisen matala, mutta leveyttä on tarjolle senkin edestä. Ulkonäköä sanelevat aerodynamiikan ehdot ja kuljettajan takaa löytyvä 3,5-litrainen kahdella turbolla varustettu V6 sinkoaa GT:n 2,8 sekunnissa sataseen huippunopeuden yltäessä lukemaan 347 km/h. Luvut herättävät kiinnostusta ja kunnioitusta, mutta ne eivät kuitenkaan kerro kaikkea autoista.

– Nää on niin erilaisia nää autot, nää on eri rotusia. Näitä superautoja on vaikee laittaa paremmuusjärjestykseen. Nää on niin makuasioita, Alén toteaa Ford GT:n ominaisuuksista verrattuna muihin vastaavaan suorituskykyyn yltäviin superautoihin.

Katso Ford GT:n kattava esittely ja koeajo oheiselta videolta.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja