Superauto Ford GT Markku Alénin käsittelyssä – "Nää on makuasioita"

Teknavin 16. tuotantokauden yksi eksoottisimmista koeajoista tapahtui Belgiassa Fordin testikeskuksessa. Siellä vauhtikaksikkomme pääsi tutustumaan uuteen Ford GT -superautoon.

Markku Alén on kuin kotonaan ralliautojen ratissa, mutta ei hän vierasta asfaltiakaan. Teknavi-historian aikana vauhtikaksikko onkin päässyt kokeilemaan toinen toistaan nopeampi ja kalliimpia urheiluautoja. Syksyn tv-kaudella kaksikko sai jälleen yhden uuden ruksin listaansa, kun Ford kutsui Teknavin tehoduon testaamaan uutta Ford GT:tä.

Historian nopein Ford on kunnioitusta herättävä ilmestys. Auto on poikkeuksellisen matala, mutta leveyttä on tarjolle senkin edestä. Ulkonäköä sanelevat aerodynamiikan ehdot ja kuljettajan takaa löytyvä 3,5-litrainen kahdella turbolla varustettu V6 sinkoaa GT:n 2,8 sekunnissa sataseen huippunopeuden yltäessä lukemaan 347 km/h. Luvut herättävät kiinnostusta ja kunnioitusta, mutta ne eivät kuitenkaan kerro kaikkea autoista.

– Nää on niin erilaisia nää autot, nää on eri rotusia. Näitä superautoja on vaikee laittaa paremmuusjärjestykseen. Nää on niin makuasioita, Alén toteaa Ford GT:n ominaisuuksista verrattuna muihin vastaavaan suorituskykyyn yltäviin superautoihin.

Katso Ford GT:n kattava esittely ja koeajo oheiselta videolta.

Seuraa Teknavia myös sosiaalisessa mediassa!
Löydät meidät Facebookista, Instagramista, Twitteristä ja YouTubesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja