Suostuuko Hamilton alennettuun palkkaan?

Kanadan osakilpailun voittoa sunnuntaina juhlinut Lewis Hamilton joutunee suostumaan palkanalennukseen, mikäli hän haluaa jatkaa F1-uraansa McLarenilla.

McLarenin ex-tallipäällikön Ron Dennisin mukaan Hamiltonin palkka pitää saada vastaamaan maailmantalouden nykytilannetta.

- Tilanne on monimutkainen. Hän on loppusuoralla sopimuksessa, joka tehtiin paremman taloustilanteen aikana, ja nyt asia täytyy saada tasapainoon, nykyisin McLaren-autovalmistajan puheenjohtajana toimiva Dennis kertoi Sky-tv-kanavalle Montrealissa.

Dennis ei myöntänyt suoraan tallin tarjoavan Hamiltonille sopimusta leikatulla palkalla.

- Hän saa erittäin hyvää palkkaa. Hänelle maksetaan selvästi enemmän kuin vaikkapa minulle, McLaren-pomo kiersi kysymyksen asiasta.

McLaren ei julkista kuljettajiensa palkkatietoja, mutta arvioiden mukaan Hamilton tienaa tallilta 15 miljoonaa puntaa (n. 18,5 miljoona euroa) vuodessa. Arvioon eivät sisälly englantilaisen mittavat mainossopimukset.

Vuoden 2008 maailmanmestari on varmasti kysyttyä tavaraa hänen McLaren-sopimuksensa umpeutuessa kuluvan kauden jälkeen. Dennis toivoo Hamiltonin valitsevan kaikesta huolimatta McLarenin myös jatkossa.

- Toivottavasti se, että hän on ollut osa tallia uransa alusta asti, merkitsee jotain kummallekin päätöksiä tekevälle osapuolelle. Tästä puhuminen on kuitenkin hieman liian aikaista, Dennis sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat