Suositun tubettajan kotoa paljastui karmea salaisuus: Nälkiintynyt lapsi kiipesi ikkunasta hakemaan apua

Suositun tubettajan kotoa paljastui karmea salaisuus: Nälkiintynyt lapsi kiipesi ikkunasta hakemaan apua 2:25
CNN:n raportti talolta, josta nälkiintyneet lapset löydettiin.

Suosittu yhdysvaltalainen perhevloggaaja ja hänen liikekumppaninsa on pidätetty lasten kaltoinkohtelusta syytettyinä.

Kuuden lapsen äiti Ruby Franke, 41, pidätettiin Utahin Springvillessä keskiviikkona. Häntä ja hänen liikekumppaniaan Jodi Hildebrandtia syytetään lasten kaltoinkohtelusta.

Poliisin mukaan 12-vuotias lapsi oli kiivennyt talon ikkunasta, ja mennyt pyytämään naapureilta ruokaa ja vettä. Lapsi oli viranomaisten mukaan silminnähden aliravittu ja hänen kätensä oli sidottu maalarinteipillä. 

Naapuri soitti hätänumeroon, ja myöhemmin poliisit löysivät talon sisältä myös aliravitun 10-vuotiaan tytön.

Perhekanavalla miljoonia seuraajia 

Rubyn ja hänen aviomiehensä Kevinin Youtube-kanavalla 8 Passengers (suom. kahdeksan matkustajaa) oli lähes 2,5 miljoonaa seuraajaa ennen sen sulkemista viime keväänä. Mitään syytä kanavan katoamiselle ei tuolloin annettu. 

Mormooniperheen arkielämää kuvaavalla kanavalla Franket jakoivat kasvatusneuvoja, mutta saivat niistä myös runsasta kritiikkiä. 

USA Todayn mukaan Ruby Franke ja liikekumppani Hildebrandt perustivat mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnatun lastenkasvatusneuvonta- ja tukiohjelman Connexionsin, jota jotkut ihmiset kritisoivat "kulttimaiseksi". 

Monen mielestä ohjelmassa ylistetyt kasvatusmetodit olivat äärimmäisiä ja hyvin ankaria. Niitä syytettiin myös homofobisiksi, rasistisiksi ja transfobisiksi.

Tytär: Yritimme vuosia kertoa ongelmista

Useat perheenjäsenet ovat ilmaisseet huojennusta pidätyksistä. Ruby Franken siskot kirjoittivat sosiaalisessa mediassa, että hänen ja Hildebrandtin kuuluikin tulla pidätetyiksi.

Franken vanhin tytär Shari julkaisi Instagramin Tarina-osiossa kuvan pidätyksestä saatesanoilla: "Vihdoin".

– Olemme yrittäneet kertoa poliisille ja lastensuojelulle tästä vuosien ajan, tytär kirjoitti.

 

Lue myös:

    Uusimmat