Mainos

Suositun dekkarisarjan sankarin kotikaupunkia epäillään mafiakytköksistä

Komisario Montalbano –tv-sarjan tutuksi tekemän, Sisiliassa sijaitsevan Sciclin kaupungin epäillään joutuneen järjestäytyneen rikollisuuden kynsiin.

Kaupungin kunnanvaltuustoa uhkaa hajottaminen mafiakytkösten vuoksi, ja syytettyjen joukossa on myös Sciclin pormestari.

Italian yleisradioyhtiö RAI:n hittisarjassa komisario Salvo Montalbano ratkoo rikoksia kuvitteellisessa Vigatan kylässä Sisiliassa. Todellisuudessa Vigata on saatu aikaan kuvaamalla kohtauksia ympäri Ragusan provinssia. 

Vigatan kommissariaatti ja Montalbanon työhuone sijaitsevat todellisuudessa Sciclin kunnantalossa, ja Sciclin pormestarin toimisto toimii sarjassa Montalbanon inhoaman poliisipäällikön toimistona. 

Mafia voimissaan Etelä-Italiassa

Corriere di Ragusa –lehden mukaan Sciclin pormestari Franco Susino on ilmoittanut olevansa syytön ja kieltäytyvänsä eroamasta. Lopullinen päätös kunnanvaltuuston hajottamisesta tehdään 15. lokakuuta, kunhan kunnanvaltuuston jäseniä on kuultu.

Italian sisäministeriön mukaan vuosien 2001-2009 välillä maassa hajotettiin yhteensä 110 kunnanvaltuustoa mafian vuoksi. Hajotetut valtuustot sijaitsivat Campaniassa, Calabriassa, Sisiliassa ja Laziossa.

Andrea Camillerin kirjoihin perustuvaa Komisario Montalbano –sarjaa on tehty vuodesta 1999 alkaen. Vuonna 2012 se sai seurakseen Montalbanon nuoruusvuosista kertovan Nuori Montalbano –sarjan.

Komisario Montalbanon suosio on tuonut Sisiliaan valtavasti turisteja. Sarjan tuottaja on kuitenkin valittanut, ettei Sisilian hallinto ole antanut sarjalle vuosiin minkäänlaista tukea. Hän uhkasikin siirtää Montalbanon kuvaukset Apuliaan, la Stampa kertoi syyskuun puolivälissä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.