Mainos

Suosittuun brittisarjaan suomalaishahmo – erikoinen nimi hämmentää: "Historian yhdelläkään suomalaisella ei ole ollut noita nimiä"

Suositussa Fleabag-sarjassa nähdään suomalainen hahmo, jonka nimi ei ainakaan tosin ole lähelläkään suomalaista. 

BBC:n suositusta Fleabag-komediasarjasta nähtiin tänä keväänä toinen tuotantokausi. Sarja kertoo nuoresta, ajoittain vihaisesta, hämmentyneestä sekä seksuaalisesti hyökkäävästä naisesta nimeltään Fleabag ja tämän elämästä Lontoossa. 

Sarjan pääroolia, Fleabagia esittää Phoebe Waller-Bridge. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Uusi Sherlock -sarjasta tuttu Andrew Scott, joka esittää katolista pappia, johon Fleabag ihastuu. 

Toisella kaudella sarjaan tuli mukaan myös suomalainen hahmo, jota esittää ruotsalainen Christian Hillborg. Hahmon "suomalaisuus" on kuitenkin varsin hämmentävä, sillä tämän nimi on Klare, mikä ei ole millään tavalla suomalainen nimi. 

Sarjassa Klare ihastuu Fleabagin siskoon Claireen (Sian Clifford), joka päätyy seuraamaan miestä tämän palatessa takaisin Suomeen. Outo nimivalinta on aiheuttanut pohdintaa myös sosiaalisessa mediassa

– Fleabagissa on suomalainen hahmo, nimeltään Klare. Seinfeldissa oli suomalainen hahmo nimeltään Rava. Historian yhdelläkään suomalaisella ei ole ollut noita nimiä. Ei mikään iso juttu, mutta kuinka vaikeaa se on? eräs Twitterin käyttäjä pohtii. 

Jotkut kommentoijat ovat tarttuneet myös siihen, että sarjassa suomalaista Klarea näyttelee ruotsalainen Hillborg, joka tunnetaan parhaiten roolistaan ylimielisenä toimittajana Silta-sarjassa. 

– Fleabagin toinen kausi on todellinen ihme! Mutta on hieman pettymys nähdä suomalainen hahmo, jota esittää virnistelevä ruotsalainen vahvalla ruotsalaisella aksentilla. Hiton ruotsalaiset aina voittavat! Ensin euroviisut ja nyt tämä! toinen toteaa. 

– Fleabagin toisen kauden finaali pilasi minut niin, etten voi olla edes loukkaantunut siitä, että "suomalaisen" hahmon näyttelijä on ruotsalainen ja "suomi" jota hän puhuu on ihan täyttä siansaksaa. 

Suomessa asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: IndieWire

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja