Mainos

Niinistö ja Abe korostivat yhteistyön tärkeyttä – esillä Venäjä-suhteet ja Korean tilanne

14:23

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Japanin pääministeri Shinzo Abe pitivät yhteisen tiedotustilaisuuden.

Suomessa vieraileva pääministeri Shinzo Abe ja presidentti Sauli Niinistö keskustelivat tänään maiden välisestä yhteistyöstä sekä maailman poliittisesta ja taloudellisesta tilanteesta.

Niinistö sanoi maiden pyrkivän vahvistamaan taloudellista yhteistyötään maiden välisen kaupankäynnin ja investointien suhteen.

– Olemme myös keskustelleet keskinäisestä sosiaaliturvasopimuksesta, joka hyödyntäisi näitä kaupallisiakin suhteita, Niinistö sanoi.

Japanin ja Euroopan unionin suhteet ovat vahvistuneet äskettäin solmitun vapaakauppasopimuksen myötä.

Japani ja Suomi pyrkivät vahvistamaan yhteistyötään myös ympäristötilanteen suhteen. Abe mainitsi erityisesti arktisten alueiden ympäristönsuojelun.

Abe nosti esiin myös maiden välisen yhteistyön merkityksen Venäjä-suhteiden kehittämisessä, sillä Venäjä on tärkeä naapurimaa molemmille maille.

Keskusteluissa nousi esiin myös Korean niemimaan tulehtunut tilanne ja Pohjois-Korean viimeaikaiset ohjuskokeet. Niinistö sanoi sekä Suomen että Japanin olevan yhtä mieltä siitä, että ohjuskokeet ovat tuomittavia ja YK:n päätöslauselmat tulisi panna täytäntöön.

– Me molemmat varmasti arvostamme maittemme toimia vakaamman kansainvälisen tilanteen aikaansaamiseksi ja teemme siinä suhteessa työtä, NIinistö sanoi.

Abe kiitteli suomalaisia vieraanvaraisuudesta ja lämpimästä vastaanotosta. Hän arveli japanilaisten ja suomalaisten läheisten suhteiden olevan niin lämpimät osittain myös siksi, että joulupukki ja muumit ovat tuoneet niin paljon iloa japanilaislapsille.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.