Mainos

SuomiAreena jatkuu Porissa ainakin vuoteen 2020

MTV ja Porin kaupunki solmivat heinäkuussa sopimuksen yhteiskunnallisen keskustelutapahtuma SuomiAreenan järjestämisestä Porissa vuosille 2018–2020.

SuomiAreenaa yhdessä järjestävien MTV:n ja Porin kaupungin nykyinen sopimus on voimassa vuoteen 2017. Tuolloin SuomiAreena juhlistaa satavuotiasta itsenäistä Suomea.

– Olemme Pöllölaaksossa hyvillämme. SuomiAreena on noussut viimeisen parin vuoden aikana kukoistukseen. Näyttää siltä, että tapahtuman parhaat vuodet ovat edessäpäin, arvioi MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila.

– Yhteistyö on sujunut hyvin. Upeaa, että voimme sopia jatkosta jo näin aikaisessa vaiheessa, sanoo Porin kaupungin elinkeinojohtaja, SuomiAreenan tuottaja Kristian Vainio.

Tapahtuman tuottamismalli muuttuu

Kymmenisen vuotta SuomiAreenan tuottajana toiminut Esa Nieminen jää pois MTV:n palveluksesta 1. heinäkuuta. Nieminen ja MTV ovat yhdessä sopineet töiden päättymisestä.

– Esa Nieminen on tehnyt valtavan työn SuomiAreenan kehittämiseksi. Tälle pohjalle on hyvä rakentaa, sanoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Jussi Eronen.

Tulevan kesän SuomiAreenasta vastaa MTV:n tapahtumajournalismin yksikkö. Yksikköä vetää Eronen ja hänen oikeana kätenään toimii tapahtumajournalismin vastaava tuottaja Asta Kujala. MTV:n SuomiAreena-joukkueeseen kuuluu Pori-viikon aikana 54 työntekijää.

Porin kaupungin puolella käytännön järjestelyjä tekee noin 80 työntekijää tuottaja Kristian Vainion ja tapahtumapäällikkö Tiina Lehtosen johdolla.

– Kesän valmistelut ovat jo pitkällä. Pääteema opetus ja kulttuuri tekee tilaisuuksista värikkäitä, mukana on poliitikkojen ja asiantuntijoiden lisäksi paljon laulajia ja näyttelijöitä. Tapahtumasta tulee ennätyksellisen suuri sekä keskustelutilaisuuksien että mediasisältöjen määrällä mitattuna, toimituspäällikkö Jussi Eronen sanoo.

”Mahdollisuuksia on lukemattomia”

Syksyllä MTV:n tapahtumajournalismin yksikkö ja Porin kaupunki kehittävät yhteistyössä uuden toimintamallin tapahtuman tuottamiseksi.

– Syksyllä alamme tehdä uudella tavalla. Vahvistamme jo olemassaolevaa ja tuomme lisämausteeksi uuden sukupolven juttuja. Varmasti digitalisaatiotakin hyödynnetään. Mahdollisuuksia on lukemattomia, vastaava tuottaja Asta Kujala kertoo.

Tänä vuonna SuomiAreena järjestetään 11.–17. heinäkuuta. Keskustelutapahtumassa on noin 160 tilaisuutta ja 800 puhujaa. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.