Siipirikkoinen Suomi taisteli kahdeksanneksi viestissä – Iivo Niskanen palasi tasolleen

Suomi sijoittui miesten 4 x 7,5 kilometrin hiihtoviestissä kahdeksanneksi Norjan Beitostölenissä sunnuntaina. Kilpailun voitti isäntämaa Norja.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu sunnuntain viestikisoista.

Kärki karkasi Suomelta avausosuudella, missä Anssi Pentsinen jäi kärjestä 1.15 minuutin päähän. Pentsinen toi Suomen vaihtoon sijalla 12. Toisella perinteisen osuudella Iivo Niskanen palasi lauantain räpellyksen jälkeen tasolleen ja oli osuuden toiseksi nopein. Niskanen nosti Suomen pääjoukkoon ja tuli vaihtoon seitsemäntenä.

Lauantain vapaan kilpailun paras suomalainen Perttu Hyvärinen onnistui myös viestissä. Hyvärinen pysyi joukon mukana ja näin Antti Ojansivu lähti ankkuriosuudelle kuudentena. Ojansivu teki töitä letkan kärjessä ja taisteli lopussa jopa neljännestä sijasta, mutta paukut loppuivat ja Suomi tuli maaliin kahdeksantena.

Suomen viestijoukkueen vakiokokoonpanosta puuttuivat Ristomatti Hakola ja Matti Heikkinen.

Kilpailun voitto ratkesi loppusuoralla, missä Norjan Finn Hågen Krogh selätti Venäjän Andrei Melnitshenkon. Kolmanneksi ylsi Norjan kakkosjoukkue.

Suomen kakkosjoukkue päätyi 13:nneksi. Joukkueessa hiihtivät Ari Luusua, Juuso Haarala, Lari Lehtonen ja Kari Varis.