Suomi päätyi kansainväliselle uutissivustolle jälleen - näin reagoitiin erikoisuuksiimme

Seksuaalinen karjalanpiirakka, kadehdittava järvimaisema ja pelottavat muumit. Suosittu kansainvälinen uutissivusto Buzzfeed on näyttänyt toimittajilleen kuvia Suomen erikoisuuksista ja listasi reaktiot.

Suomi sai toukokuun lopussa jälleen huomiota ulkomailla. Buzzfeed, suosittu uutis- ja huumorisivusto, kirjoitti jutun suomalaisista erikoisuuksista otsikolla "Pyysimme ei-suomalaisia reagoimaan kuviin suomalaisista asioista ja nyt he kaikki ovat kateellisia".

Buzzfeedin toimittaja, joka on aiemminkin kirjoittanut Suomesta artikkeleita, näytti kuudelletoista kollegalleen ympäri maailman kuvia Suomesta. Selittämättä kuvien sisältöä kollegoilleen hän keräsi ensireaktiot listaksi.

Neljätoista Suomi-kuvaa huvittivat ja ihmetyttivät

Esimerkiksi karjalanpiirakka herätti toimittajissa kaksimielisiä ajatuksia:

– Onpas vihjaava leivos! kommentoi Sami-niminen toimittaja New Yorkista.

– Miksi teitte omenapiirakasta vaginan muotoisen? Senkin pervot, sanoi Laura Lontoosta.

Jutussa myös näytettiin kuva muumeista, jotka olivatkin osalle toimittajista jo ennestään tuttuja:

– Nämähän ovat muumit, tai toisin sanoen syy siihen, että heräsin lapsena omaan huutooni useimpina öinä, kertoi lontoolainen Robin.

– Muumeja! Rakastan muumeja. Ne tosin tuovat mieleeni myös Mörön, joten voinkin nyt odottaa painajaisia seuraaville viikoille, sanoi lontoolainen Jamie.

Viimeisenä kuvana toimittajille näytettiin kuva auringonlaskusta suomalaisen järven rannalla.

– Voi kunpa voisin olla tuolla nyt, kommentoi Jennifer Pariisista.

– Olen niin kateellinen. Hyvä on Suomi, sinä voitit, sanoi Lauren New Yorkista.

Toimittajille näytettiin edellämainittujen erikoisuuksien lisäksi kuvat mämmistä, mignon-suklaamunista, revontulista, Lordi-bändistä, Sibelius-monumentista, kalakukosta, eukonkannosta, korvapuustista, Kakslauttasen iglu-kylästä, leipäjuustosta ja saunasta.

Lue myös:

    Uusimmat