Suomi pääsi Turkin ihon alle – suosikki pakotettiin viiteen erään: "Joukkueen tunne on niin hieno, että jokaisen pitäisi sellainen kokea"

Naisten lentopallomaajoukkue pääsi nauttimaan yhdestä viime vuosien parhaasta ottelustaan, vaikka Turkki nappasikin EM-turnauksen iltapelissä lauantaina lopulta 3–2-voiton. Suomi sai Ankaran Spor Salonu -hallin yleisönkin välillä hämmentyneeksi himmentämällä kotijoukkueen lyöntijuhlaa taistelupallojen voittamisella.

–  Tämä oli meiltä joukkueena aivan loistava peli. Emme päästäneet Turkkia helpolla, ja heille tuli pieni pelko, yleispelaaja Suvi Kokkonen kertoi.

Kokkonen teki ottelussa 17 pistettä Suomen omien tilastojen mukaan. Häntä enemmän keräsi vain hakkuri Piia Korhonen 19 pisteellään.

–  Tuntui hienolta saada kunnolla. Tämä on varmasti yksi elämäni hienoimpia pelejä, Hämeenlinnan Lentopallokerhon 19-vuotias Kokkonen sanoi.

Kokkonen on samanikäinen kuin Turkin supertähti Ebrar Karakurt, joka takoi peräti 28 pistettä.

Upea tunne taistelupalloissa

Suomi pelasi lähes koko ottelun kuusikolla, jossa Kaisa Alanko oli passarina, Piia Korhonen hakkurina, Salla Karhu ja Kokkonen yleispelaajina sekä Michaela Madsen ja Roosa Laakkonen keskipelaajina. Liberon roolissa jatkoi Serbia-pelin tapaan Roosa Koskelo.

–  Oli sairaan kivaa pelata, Madsen iloitsi joukkueen onnistumista.

Ottelussa oli valtava tunnelataus, sillä suomalaiset taistelivat palloista viimeiseen asti.

–  Oli aivan upeaa, että me taistelimme pitkiä palloja niin upeasti. Se joukkueen tunne on niin hieno, että jokaisen pitäisi sellainen kokea, vaikka ei harrastaisikaan mitään, Madsen tunnelmoi.

Hän arvioi, että perjantain Serbiaan verrattuna Turkkia vastaan oli helpompi pelata torjunnassa. Turkin passarien peliä oli helpompi lukea.

Suomi jatkaa EM-turnausta sunnuntaina Kreikkaa vastaan. Madsen lupasi, että joukkueen mieli tyhjenee Turkki-taistelusta nopeasti.

–  Kun lähdemme hallilta, peli jää tänne, Madsen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat