Suomi MM-finaaliin! Superkaksoset tuhosivat Tshekin tylysti

Suomen naiset pelaavat salibandyn MM-kullasta sunnuntaina. Paikka loppuottelussa varmistui, kun Suomi rusikoi lauantaina Suomen aikaa aamupäivällä pelatussa välierässä Tshekin Singaporessa maalein 8–2.

Suomen voittoa rakensivat tutut kaksoset, Veera ja Oona Kauppi. Ensin mainittu laukoi ottelussa neljä maalia ja antoi yhden syötön. Oona Kaupin tilille kertyi maali ja neljä syöttöä.

Sisarusten rinnalla nähtiin myös lajin huippulupaus Miisa Turunen, 18, joka palasi pelaavaan kokoonpanoon oltuaan sivussa puolivälieräottelusta. Turunen laukoi ottelussa Suomen neljännen maalin.

Sunnuntaina Suomen aikaa kello 13 käynnistyvässä loppuottelussa Suomi kohtaa Ruotsi-Sveitsi-välierän voittajan. Toinen välierä pelataan myöhemmin lauantaina.

Suomen naiset ovat voittaneet maailmanmestaruuden kahdesti, vuosina 1999 ja 2001. Joulukuussa 2021 se hävisi loppuottelun Ruotsille jatkoajalla maalein 3–4.

Juttua muokattu kello 13.10. Toisin kuin aiemmin mainittiin, Suomi on voittanut maailmanmestaruuden naisissa jo kahdesti, vuosina 1999 ja 2001.  

 

 

Lue myös:

    Uusimmat