Suomi-leffat jyräävät – kaksi kotimaista elokuvaa ehdolla Toronton elokuvajuhlilla!

Toronton elokuvajuhlilla nähdään peräti kaksi kotimaista elokuvaa. 

Kahden kotimaisen esikoisohjaajan elokuvat, Juho Kuosmasen Hymyilevä mies ja Selma Vilhusen Tyttö nimeltä Varpu, esitetään Toronton elokuvajuhlien Discovery-esityssarjassa. Molemmat elokuvat kisaavat kansainvälisen elokuvakriitikkojen liiton, FIPRESCIn palkinnosta.

Kahden uuden suomalaisohjaajan pääsy festivaalin viralliseen ohjelmistoon lupaa hyvää suomalaiselle elokuvalle kansainvälisillä markkinoilla.

– On erityisen hienoa, että nämä kaksi esikoisohjaajien pitkää elokuvaa on valittu Toronton festivaalien arvostettuun ja hyvin seurattuun Discovery-sarjaan. Tämä lisää suomalaisten ohjaajien tunnettuutta erityisesti Pohjois-Amerikassa, Suomen elokuvasäätiön toimitusjohtaja Lasse Saarinen kommentoi.

Syyskuun 8.– 18. päivinä järjestettävä Toronto International Film Festival on yksi maailman arvostetuimmista elokuvatapahtumista Cannesin ja Venetsian elokuvajuhlien ohella.

Tyttö nimeltä Varpu -elokuvan ohjannut Selma Vilhunen oli vuonna 2014 Oscar-ehdokkaana Pitääkö mun kaikki hoitaa? -lyhytelokuvallaan.

Juho Kuosmasen Hymyilevä mies puolestaan voitti viime toukokuussa Cannesin elokuvajuhlilla merkittävän Un Certain Regard -sarjan pääpalkinnon.

– Suomalaisessa elokuvassa on nousemassa esiin uusi kansainvälisen tason tekijäsukupolvi. Tyttö nimeltä Varpu ja Armoton maa (maaliskuussa 2017 ensi-iltansa saava Jussi Hiltusen esikoiselokuva) ovat molemmat todella korkeatasoisia esikoiselokuvia ja tulevat niittämään mainetta niin kotimaassa kuin maailmallakin, kertoo Making Movies -yhtiön tuottaja Kai Nordberg.

Juho Kuosmasen ohjaama ja Kuosmasen yhdessä Mikko Myllylahden käsikirjoittama Hymyilevä mies kertoo nyrkkeilijä Olli Mäestä.

Ensi-iltansa Suomessa perjantaina 2. syyskuuta saavan elokuvan pääosissa nähdään Jarkko Lahti, Eero Milonoff ja Oona Airola.

Tyttö nimeltä Varpu on Selma Vilhusen ohjaama ja käsikirjoittama esikoiselokuva, jonka pääosia näyttelevät Linnea Skog ja Paula Vesala, joka on myös säveltänyt elokuvan musiikin yhdessä PMMP:n tuottajana ja biisintekijänä tunnetun Jori Sjöroosin kanssa.

Ensi-iltansa 23. syyskuuta saavan elokuvan voi nähdä ennakkoon Rakkautta & anarkiaa -elokuvafestivaalilla gaalaelokuvien sarjassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja