Mainos

Suomi ja Venäjä keskustelevat liikenneyhteistyöstä: Berner matkustaa Moskovaan

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) matkustaa huomenna Moskovaan tapaamaan venäläiskollegojaan.

Bernerin on tarkoitus keskustella Venäjän liikenneministerin Maksim Sokolovin sekä viestintäministerin Nikolai Nikiforovin kanssa.

Esillä ovat muun muassa Suomen ja Venäjän välinen liikenneyhteistyö sekä Koillisväylän tietoliikennekaapelihanke. Toteutuessaan kaapelihanke voisi tehdä Suomesta kansainvälisen dataliikenteen solmukohdan.

Euroopan ja Aasian välistä kaapelihanketta on liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen mukaan edistetty viime aikoina muun muassa virkamiestapaamisissa. Pursiainen korostaa, että Venäjä on avainasemassa hankkeen toteutumisessa.

Ministeriön mukaan Berner osallistuu Moskovassa myös digitalisaatioon keskittyvään kansainväliseen Open Innovations -foorumiin.

– Tavoitteemme Suomessa on tarjota paras mahdollinen toimintaympäristö uusien digitaalisten palveluiden ja liiketoimintamahdollisuuksien kehittymiseksi ja tehdä aktiivista kansainvälistä yhteistyötä. Tästä esimerkkinä muun muassa Suomen ja Venäjän välinen älyliikenneyhteistyö, Berner sanoo tiedotteessa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja