Suomi ja Liettua hakevat yhteisiä EM-kisoja

Koripalloliitto pönkittää kisahaulla myös naisten koripallon suosiota. Suomi ja Liettua tavoittelevat yhteisellä hakemuksella koripallon 2027 naisten EM-kisojen järjestelyoikeutta. Yhteishaun ajatus on, että EM-kisojen alkulohkot pelattaisiin Espoossa ja Liettuassa. Pudotuspelejä kaavaillaan Liettuan vastuulle.

Kansainvälisen koripalloliiton Fiban Euroopan-kattojärjestö päättää kisajärjestäjän marraskuussa.

– Kotikisat ovat urheilijalle monella tapaa unelman täyttymys, ja olemme kovin iloisia, jos saisimme suomalaiselle nais- ja tyttökorikselle tarjottavaksi lisää unelmia, valmennuksen johtaja Henrik Dettmann perusteli hakemusta Koripalloliiton tiedotteessa keskiviikkona.

Susijenginä markkinoitu miesten koripallomaajoukkue sai tilaisuuden pelata 2017 EM-kisojen alkulohko-ottelut Helsingissä, ja miesten alle 20-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailut pelattiin Helsingissä heinäkuussa 2016.

Naiset otsikoihin

Koripallon suosio on noussut Susijengin onnistumisten ja Lauri Markkasen NBA-tähteyden ansiosta. Dettman näkee naisten koripallossa samanlaisia merkkejä. Naisten maajoukkueen johtava tähti on WNBA-pelaaja Awak Kuier.

– Suomalaisella koriksella on hyvä draivi, Dettman arvioi.

– Susijengi on usein otsikoissa, mutta myös muilla saroilla on paljon onnistumisia. Vain harva tiedostaa, että Suomi on parantuneilla otteillaan noussut tyttöjen koriksessa maailman rankingin sijalle 15. Ja potentiaalia löytyy tulevaisuuteenkin.

Suomi on esimerkiksi varmistanut paikkansa naisten 17-vuotiaiden 2024 MM-kilpailuihin.

Naisten 2027 EM-kisojen alkulohko olisi mielekäs jatkumo Tampereella ensi vuonna järjestettäville 18-vuotiaiden miesten EM-kisoille ja miesten 2025 EM-kisojen alkulohkolle.

Suomen ja Liettuan EM-kisahaku jatkuu Fiban arvioinneilla ja tutustumiskäynneillä tänä syksynä.

Lue myös:

    Uusimmat