EM-kisahuuma uudestaan Suomeen? Suomi hakee Susijengille kotikisoja

Suomen koripalloliitto hakee miesten EM-kisojen 2025 yhtä alkulohkoa pelattavaksi Suomeen.

Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen yhden alkulohkon järjestämisestä vuoden 2025 EM-kisoissa. Edelliset Suomessa pelatut EM-kisat 2017 olivat menestys, ja Helsingissä vallitsi suuri kisahuuma. Kisoja seurasi paikan päällä 88 000 katsojaa, ja Susijengi teki kisoissa katsojaennätyksensä, kun Kreikka-ottelua katsoi Hartwall Arenalla 12 327 silmäparia.

– Vuoden 2017 kotikisat olivat monille yksi uran tähtihetkistä ja elämänkin upeampia kokemuksia. Niitä muistellaan herkeämättä varmasti pitkään ja kisojen fiiliksiin palataan aina uudelleen. Olisi ilo ja kunnia tarjota suomalaisille urheilun ystävälle lisää vastaavia kokemuksia tulevaisuudessa, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kertoo tiedotteessa.

Vuoden 2017 EM-kisat olivat ensimmäiset jaetut EM-kisat. Seuraavat, vuoteen 2022 siirretyt EM-kisat järjestetään myös neljässä maassa, kun Georgia, Italia, Saksa ja Tshekki isännöivät alkulohkojaan. Suomi pelaa alkulkohkonsa Tshekin Prahassa.

Maat ovat voineet hakea miesten EM-kisojen 2025 alkulohkoa, alkulohkon ja pudotuspelien kombinaatiota tai koko turnauksen järjestelyoikeutta. Kansainvälinen koripalloliitto Fiba tiedotti maanantaina, että Suomen lisäksi Kypros on hakenut alkulohkon järjestämistä ja alkulohkon sekä pudotuspelien kombinaatiota ovat hakeneet Latvia, Venäjä, Unkari ja Ukraina.

EM-kisojen 2025 isännyydestä päätetään keväällä 2022.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja