Suomi ja Italia aloittavat yhteistyön – ”Venäjä ja muut vihamieliset toimijat välineellistävät muuttoliikettä”

Yksi kuva puhuu puolestaan: näin Venäjä höynäyttää afrikkalaisnuoria Suomeen, vaikka raja on kiinni 3:44
Katso videolta, miksi Venäjän tarjoama reitti on afrikkalaiselle houkutteleva!

Ulkoministeriö tiedottaa uudesta Italian ja Suomen välisestä yhteistyöstä.

Maat valmistelevat yhteisiä aloitteita, joiden tarkoituksena on edistää toimia muuttoliikkeen välineellistämisen ja hybridivaikuttamisen torjuntaan, kerrotaan ulkoministeriön tiedotteessa.

– Venäjä ja muut vihamieliset toimijat välineellistävät muuttoliikettä ja käyttävät häikäilemättömästi hyväkseen kolmansien maiden kansalaisia. Transatlanttinen päättäväisyys on ensiarvoisen tärkeää, jotta tällaista toimintaa voidaan torjua. Italia ja Suomi tekevät yhteistyötä tavoitteen edistämiseksi EU:n ja Naton puitteissa, sanoo ministeri Valtonen. 

"Meidän on kehitettävä työkaluja tällaisen toiminnan estämiseksi"

Ulkoministeri Elina Valtonen ja Italian varapääministeri ja ulko- ja kehitysyhteistyöministeri Antonio Tajani tapasivat 29. marraskuuta Brysselissä Naton ulkoministerikokouksen yhteydessä, kertoo ulkoministeriö.

Suomi ja Italia käynnistävät ideointityön, joka tavoitteena on kehittää järeitä työkaluja Naton ja EU:n mekanismien vahvistamiseksi.

– Olemme erittäin huolissamme laittomien muuttajien määrän kasvusta erityisesti keskisen Välimeren reitillä. Kolmannet toimijat pyrkivät välineellistämään tätä muuttovirtaa tarkoituksenaan horjuttaa yhteiskuntiamme ja vaikeuttaa yhteisiä pyrkimyksiämme hallita maahanmuutto- ja turvapaikkamenettelyjä. Meidän on kehitettävä työkaluja tällaisen toiminnan estämiseksi, toteaa ministeri Tajani.

Työssä on mukana Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontex.

Lue myös:

    Uusimmat