Suomi eteni salibandyn MM-välierään – Lauantaina vastassa isäntämaa Tshekki

Suomi eteni perjantaina salibandyn MM-kisoissa välierävaiheeseen, kun joukkue kaatoi Saksan puolivälieräottelussa 6-1. Peter Kotilainen ja Sami Johansson onnistuivat ottelussa kahdesti.

Videolla Tulosruudun kuvaa tiistailta, kun Suomi otti upean voiton Norjasta.

Tiistaisessa Norja-ottelussa huilannut Peter Kotilainen laittoi pallon Saksan maaliin kahdesti. Kotilaisen molemmat osumat syntyivät kaukaa lähteneestä vedosta toisessa erässä. 3–0-maalissa oli kiittäminen Suomen erinomaista maskipelaamista, joka peitti näkyvyyden Mike Dietzin maalilla lähes täysin.

Suomi sai otteluun räväkän alun, kun Sami Johansson avasi maalitilin vain 48 sekuntin jälkeen. Tampereen Classicin pelaajista koostettu kentällinen oli vastuussa myös 2–0-osumasta, kun avausosuman syöttänyt Nico Salo heilutti maaliverkkoja Johanssonin syötöstä.

Johansson oli vauhdissa myös kolmannessa erässä, jossa hän iski Suomen 5-1-osuman ja syötti Jani Kukkolan 6-1-voittomaalin.

Saksa kavensi toisessa erässä Julian Nihlenin osumalla, mutta maali jäi joukkueen ainoaksi. Suomen maalivahti Lassi Toriseva torjui avauserässä vain neljästi.

Suomi kohtaa välierässä lauantaina isäntämaa Tshekin Suomen aikaa kello 17.00.