Suomessa nähty brittibändi boikotoi ruotsalaisfestivaalia seksuaalirikosten vuoksi

Ruotsissa on tehty jo kymmeniä rikosilmoituksia raiskauksista ja seksuaalisesta häirinnästä Norrköpingissä ja Värmlannissa viime viikonloppuna pidetyillä musiikkifestivaaleilla. 

Maailmanlaajuisesta suosiosta nauttiva brittiläinen Mumford and Sons oli yksi Norrköpingissä järjestetyn festivaalin pääesiintyjistä.

Bändi osoittaa julkisesti tukeaan kaikille Bravallassa seksuaalirikosten kohteeksi joutuneille uhreille. Yhtye kertoo olevansa täysin järkyttynyt. 

 – Festivaaleilla on tarkoitus juhlia musiikkia ja ihmisiä. Ne ovat paikkoja, joissa ihmiset saavat päästää irti ja tuntea olonsa turvalliseksi tehdessään niin. Olemme aivan rikki kuullessamme näitä uutisia. Emme tule esiintymään tällä festivaalilla uudelleen, elleivät poliisi ja järjestäjät pysty todistamaan tekevänsä kaikkensa torjuakseen tätä kuvottavaa määrää seksuaalista väkivaltaa, bändi kertoo Facebookissa

Mumford and Sons -yhtyeen lisäksi Bravallassa esiintyi muiden muassa Macklemore & Ryan Lewis, Hardwell, The 1975 ja Five Finger Death Punch. Mumford & Sons on englantilainen folk rock -yhtye. Helsingissä Hartwall Arenalla toukokuussa konsertoineeseen yhtyeeseen kuuluvat Marcus Mumford, Ted Dwane, Country Winston ja Ben Lovett. Grammy-palkittu bändi tunnetaan muun muassa kappaleistaan Little Lion Man, I Will Wait ja Hopeless Wanderer.

SVT:n mukaan poliisin tutkinnassa on jo 15 rikosilmoitusta raiskauksista ja noin 40 ilmoitusta seksuaalisesta häirinnästä viikonlopun festivaaleilla. Epäillyt rikokset tapahtuivat Bråvalla-festivaalilla Norrköpingissä ja Putte i parken -ilmaistapahtumassa Värmlannin Karlstadissa.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven kertoo yleisradioyhtiö SVT:lle, että hän haluaa tiukentaa seksuaalirikoksia koskevia lakeja.

Lue myös:

    Uusimmat