Suomessa ei yhtään uutta koronakuolemaa – uusia tartuntoja yksitoista

Koronan takia ei ole tehohoidossa Suomessa nyt ketään.

Suomessa ei ole todettu yhtään uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa viikonlopun aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Koronaan liittyviä kuolemia on todettu Suomessa tähän mennessä kaikkiaan 328.

Vuorokauden aikana maassamme löydettiin THL:n mukaan yksitoista uutta koronavirustartuntaa. Varmistettuja koronavirustapauksia on Suomessa nyt 7 209.

Tehohoidossa ei ole koronaviruksen vuoksi maassamme nyt yhtään potilasta. Sairaalahoidossa vuodeosastolla oli tämän virustaudin takia maanantaina 23 potilasta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) tiedotti aiemmin maanantaina, että ensimmäisen kerran koko koronavirusepidemian aikana Husin teho-osastoilla ei ole koronaviruspotilaita.

Sairaanhoitopiirit raportoivat koronavirukseen liittyvät kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Todettujen tartuntojen määrä sen sijaan tiedotetaan päivittäin.

Noin 90 prosenttia parantunut

Koronaviruksesta parantuneita arvioidaan olevan Suomessa nyt noin 6 600, mikä on noin 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Arvio perustuu todettujen tapausten seurantaan kolmen viikon ajalta.

Paikkakunnista eniten koronatartuntoja on todettu Helsingissä, missä niitä on löytynyt tähän mennessä yhteensä 2 729. Seuraavaksi eniten tartuntoja on todettu Vantaalla (886) ja Espoossa (816).

Muista isommista kaupungeista koronavirustartuntoja on löydetty Tampereella 143, Turussa 195, Oulussa 94 sekä Jyväskylässä 108. Pienemmistä kaupungeista Järvenpäässä on todettu 119 koronatartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat