Suomessa 115 uutta koronavirustartuntaa – jopa 80 prosenttia yli 16-vuotiaista voidaan saada rokotettua tässä kuussa

9:19
Miten koronauhka tulisi huomioida kesän riennoissa? Näin vastaa THL:n Mika Salminen.

Suomessa on todettu 115 uutta koronavirustartuntaa, selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedoista.

Eilen tartuntoja oli 73, viikko sitten 114. Luvut ovat pysyneet suhteellisen tasaisina, sillä kaksi viikkoa sitten havaittiin 120 uutta koronavirustartuntaa.

Kuitenkin kahden viime viikon aikana on raportoitu yhteensä 1118 tartuntaa, mikä on 738 tartuntaa vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Tuolloin raportoitiin 1856 tartuntaa kahdessa viikossa.

Koko pandemian aikana Suomessa on raportoitu yhteensä vajaat 94 300 tartuntaa.

Kesäkuun loppuun mennessä tulevilla suurilla rokotemäärillä ensimmäinen annos saadaan noin 80 prosentille 16 vuotta täyttäneistä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). 

– Käytännössä toki osa saa rokotteen vasta heinäkuun puolella, sanoo THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio tiedotteessa.

Kontion mukaan jokainen rokotteen haluava 16 vuotta täyttänyt saisi ensimmäisen rokoteannoksensa viimeistään elokuun aikana, jos esimerkiksi 90 prosenttia yli 16-vuotiaista ottaisi rokotuksen.

Tämän lisäksi kesäkuun suurilla rokotemäärillä annetaan THL:n mukaan merkittävä määrä toisia annoksia.

– Toisen annoksen saaneita onkin heinäkuun alussa miljoona, kertoo Kontio.

Rokotekattavuus nousee keski-ikäisillä

Tällä hetkellä ensimmäisiä annoksia annetaan eniten 30–50-vuotiaille, mutta myös 50–69-vuotiaita rokotetaan vielä monilla alueilla.  40–49-vuotiaiden rokotuskattavuus on noin 70 prosenttia ja 30–39-vuotiaillakin jo yli 40 prosenttia.

Kontion mukaan ensimmäisen annoksen rokotuskattavuus yli 60-vuotiailla lähenee 90 prosenttia ja 50–59-vuotiaillakin ylittyi 80 prosentin rokotuskattavuus.

Toisia rokoteannoksia annetaan paljon vanhemmissa ikäryhmissä. Esimerkiksi 75–79-vuotiaiden kohdalla toisen annoksen saaneita on tällä viikolla noin 59 prosenttia, kun lukema oli vielä viime viikolla 36 prosenttia.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja