Suomen uusi mäkihyppyluotsi julki

Slovenialainen Igor Medved jatkaa Lauri Hakolan työtä Suomen miesten mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajana. Hiihtoliitto kertoi solmineensa Slovenian B-maajoukkuetta aiemmin valmentaneen Medvedin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen.

Hiihtoliitto tarpoo taloudellisissa haasteissa, mutta liiton mukaan mäkihypyn ja yhdistetyn A-maajoukkueiden harjoituskaudet eivät ole vaarassa. Hiihtoliitto kertoi valmistelleensa A-maajoukkueiden harjoituskauden ohjelmat yhdessä Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön kanssa, joka on tukenut Hiihtoliittoa tehostamistuilla.

Miesten mäkijoukkue harjoittelee pääasiassa Suomessa, mutta suunnitelmissa on lisäksi neljä ulkomaan harjoitusleiriä.

– Olen hyvin innoissani aloittaessani työt mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajana. Olen tietoinen Hiihtoliiton ja maajoukkueen haasteista, mutta uskon, että meillä on niistä huolimatta edellytykset saavuttaa hyviä tuloksia. Päätavoitteenani on parantaa erityisesti hyppäämisen teknistä puolta, Medved sanoi tiedotteessa.

– Ensimmäisenä vuonna tavoitteena on saada mahdollisimman monta urheilijaa 45 parhaan joukkoon maailman rankinglistalla ja toisena vuonna useampi urheilija 25 parhaan joukkoon.

Hiihtoliitto julkisti samalla mäkihypyn ja yhdistetyn tulevan kauden maajoukkuevalinnat. Suomen kärkihyppääjistä Niko Kytösaho ja Julia Kykkänen eivät ole maajoukkueiden nimilistalla mukana. Kytösaho ilmoitti maaliskuussa valmistautuvansa tulevaan kauteen maajoukkueen ulkopuolella.

Kuisma kaipaa vahvempaa hyppykulttuuria

Yhdistetyn miesten A-maajoukkueessa on seitsemän urheilijaa viime kauden tavoin. Naisten A-maajoukkueen muodostavat Minja Korhonen ja Heta Hirvonen.

Miesten A-maajoukkueen päävalmentajana jatkavan Antti Kuisman mukaan maajoukkuevalinnoissa painotettiin kansainvälisiä näyttöjä.

– Päätavoitteenamme on pitää päivittäisen harjoittelun laatu mahdollisimman korkealla, niin valmennuksen kuin yksittäisten urheilijoiden osalta. Meidän on kehitettävä hyppäämistä ja hyppäämisen kulttuuria pala palalta kansainvälisen vaatimustason ollessa erittäin korkea, Kuisma totesi.

Lue myös:

    Uusimmat