Mainos

Suomen suurin koruryöstö: Miehille kovat tuomiot

Helsingin käräjäoikeus on antanut kovat tuomiot Suomen suurimmassa koruryöstöjutussa.

Juri Jakovlev sai kuuden vuoden ja Valeri Apilat viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistuksen ryöstöstä. Kolmas mies vapautui syytteistä kokonaan, koska näyttöä hänen syyllisyteen ei ollut riittävästi. Vankeusrangaistukseen määrätty kaksikko joutuu maksamaan Suomen valtiolle rikoshyötynä saamansa noin 2,9 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi kaksikko joutuu maksamaan asianomistajille noin 75 000 euron korvaukset.

Syyttäjä vaati yhdeksän ja kahdeksan vuoden tuomiota törkeästä ryöstöstä. Oikeus katsoi lieventäväksi asiahaaraksi sen, että ryöstössä käytettiin asejäljitelmää.

Naamioituneet tekijät ryöstivät Helsingissä sijaitsevan Malmin Korupajan kaksi vuotta sitten. Noin kolmen miljoonan euron saalis on yhä kateissa. Poliisi luonnehtii ryöstöä poikkeuksellisen ammattimaiseksi ja saalista Suomen suurimmaksi.

Kaksi miestä on vielä karkuteillä. Poliisi on etsintäkuuluttanut heidät.

Pitkä suunnittelu

Epäillyt tekijät suunnittelivat ryöstöä pitkään ja toteuttivat sen poikkeuksellisella tavalla. Naamioituneet ryöstäjät uhkasivat aseilla Malmin Korupaja Oy:n henkilökuntaa sekä liikkeessä olevia asiakkaita. Heidät pakotettiin maahan kasvot lattiaan päin ja osa heistä sidottiin nippusiteillä. Kahden myyjän niskaan ryöstäjät painoivat aseen.

Yksi myyjistä oli ryöstöhetkellä raskaana. Syyttäjän mukaan häntä ryöstäjät raahasivat lattialla.

Ryöstäjät keräsivät kolmen miljoonan euron saaliin muutamassa minuutissa ja he pakenivat takaoven kautta ulkona odottavaan pakoautoon. Ryöstäjät toimivat kultasepänliikkeessä määrätietoisesti ja jokaisella oli omat roolinsa teon toteutuksessa.

Yhteydenpitovälineinä he käyttivät radiopuhelimia, jotta matkapuhelinverkkoon ei jäisi tunnistamistietoja. Teon suunnitelmallisuutta kuvaa se, että kultasepänliikkeen toimintaa oli seurattu ja pakoreitti oli varmistettu etukäteen. Ryöstäjillä oli myös liikkeen pohjapiirros. He saapuivat Suomeen väärillä henkilötiedoilla hieman ennen ryöstöä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.