Mainos

Suomen rikkain kattoyrittäjä: "Älä jätä työtä toisen tehtäväksi, en minäkään jätä"

Huonosti saattaisi käydä, jos lopettaisin työnteon, sanoo yrityskaupalla yhdeksi viime vuoden äyrikuninkaista noussut Kimmo Riihimäki.

Vanhan Toyota Hiacen takakontista veljeltä saadun lainan turvin lähtenyt kattofirma tuotti Riihimäelle yrityskaupan seurauksena viime vuonna yli 24 miljoonaa euroa.

Laaturemontti Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Riihimäki kertoo itse heräävänsä aamulla viiden jälkeen katolle töihin.

– Nautin, kun saan olla työntekijöiden kanssa hommissa. Illalla menee monesti ysiin tai kymppiin, Riihimäki sanoo Huomenta Suomessa.

Aika moni yrittäjä haluaisi olla Kimmon tapaan rikas.

– En ole ymmärtänyt omaa rikastumistani tänäkään päivänä. Palikat on itsestään loksahdellut kohdalleen. En halua ajatella onnistumista rahassa, vaikka euroistakin puhutaan. Edelleenkin pidän tärkeämpänä yhtiön kehittämistä ja että nöyryys säilyisi. Haluan auttaa aina, kun se on mahdollista.

Työntekijät ovat raksahaalarissa haastatteluun saapuneen Riihimäen mukaan läheisempiä kuin eurot.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners osti Riihimäen yrityksen pari vuotta sitten. Aina ei mennyt hyvin.

Toimitusjohtaja otti 90-luvun laman aikana oman osansa kirkasta pullosta. Yritys ajelehti sinne tänne, työntekijöiltä meni luottamus johtajaan ja homma oli mennä metsään.

– Raitistumisen jälkeen vasta rupesin ajattelemaan, että yrityksessä täytyy olla yksittäinen juttu mihin keskittyä, ei voi rääpiä mitä tahansa. Heräsin ajattelemaan, mitä yrittäminen on. Ei se ole pelkästään yhtiön pyrittämistä ja rahaa. Tärkeämpää ovat työntekijät sekä heidän perheensä ja hyvinvointi.

Riihimäki korostaa, että hänen firmassaan ei johdeta hierarkialla.

– Yksi prinsiipeistä on, älä jätä työtä toisen tehtäväksi, en minäkään jätä. Meillä ei pokkuroida ketään, kaikki tekevät tuottavaa työtä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.