Suomen rallimafia viettää korona-arkea Tallinnassa, seuraavaksi karting-radalle – "Aina syttyy, kun on kypärä päässä"

Tallinnaan on muodostunut melkoinen suomalainen rallimafia, kun Tommi Mäkisen johtama Toyota on siirtänyt ison osan toiminnoistaan Viron pääkaupunkiin. Mäkinen myös viettää Virossa paljon aikaa.

Tallinnaan ovat muuttaneet myös Toyotan nuori tähti Kalle Rovanperä sekä M-Sport Fordin Teemu Suninen. Suomalaiset WRC-tähdet viettävät uudessa kotikaupungissaan paljon aikaa yhdessä.

– Olemme me puuhailleet monenlaista. Kun rajat aukesivat koronan jälkeen, niin täällä on aika vapautunut tunnelma ollut. Ei ole juuri mitään rajoituksia ollut ja kavereita saa nähdä. Ollaan me ainakin pari kertaa viikkoon nähty, Suninen kertoo MTV Urheilulle.

– Vähän on heitelty frisbeegolfia. Ajatus olisi myös mennä kartingia piakkoin ajamaan. Semmoista ihan normaali-ihmisen perusarkea on yritetty viettää. Kalle asuu tuossa parin minuutin matkan päässä. Itse asun lähempänä keskustaa, kun taas Kalle on tuolla vähän syrjemmällä farmilaisena.

Tarina ei kerro, kumpi on ollut niskan päällä frisbeegolf-radoilla, mutta kartingissa suomalaiskuskit vääntävät varmasti tosissaan paremmuudesta.

– Se on sitten eri homma. Kyllä siinä aina syttyy, kun kypärä on päässä. Silloin kilpaillaan kunnolla, Suninen vannoo.

Sunisella on karting-radalla pieni etulyöntiasema, sillä Jokelasta lähtöisin oleva Suninen aloitti uransa kartingista. Suninen saavutti lajin Suomen mestaruuden lisäksi EM-pronssia ja oli MM-kisassa neljäs.

– Ei siinä sovi hävitä ainakaan. Pääasia on, että päästäisiin jotain ajamaan, oli se sitten kartingia, crosskartia tai vakioralliautoilla tai miksei WRC:llä. Usein samoista asioista aina puhutaan, Suninen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat