Suomen Punainen Risti suuntaa huomionsa hirmumyrskyn runtelemille Bahamasaarille – tavoitteena ”ihmisten auttaminen jaloilleen”

Apua Dorian-hurrikaanin tuhoalueelle 6:45

Hirmumyrsky Dorian on runnellut Bahamasaaria ja jatkaa siitä matkaansa Floridaan. Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski kertoo, että kyseessä näyttää olevan hyvin vakava ja tuhoisa luonnonkatastrofi.

– Vakavimpia hurrikaaneja mitä [alueella] on tapahtunut, hän kuvailee.

Hurrikaanin tulo oli osattu ennustaa, ja paikalliset toimijat olivat varautuneet tapahtuvaan hätäavulla ja vapaaehtoisten koulutuksella. Kansainvälistäkin apua kuitenkin kaivataan, ja alueelle on pyydetty asiantuntijoita maailmalta auttamaan.

Saarikoski kuvailee, että näkyvimpiä tuhoja ovat ihmisten asuntojen ja infrastruktuurin tuhoutuminen. Suuret joukot tarvitsevat hätäapumajoitusta. Samalla telekommunikaatio ja logistiikka tulisi saada toimimaan.

– Puhdas vesi tulee olemaan äärimmäinen ongelma, Saarikoski arvioi.

Samalla monien elinkeino on tuhojen seurauksena vaarantunut. Saarikoski kertoo, että ihmiset tarvitsevat ruokaa ja peruselinolosuhteiden parantamista. Apua tullaan tarvitsemaan myös pitkän aikaa, ja samalla tulisi varautua jo seuraavaan myrskyn.

– Ihmisten auttaminen jaloilleen, hän kuvailee Punaisen ristin keskeistä tehtävää.

Lue myös:

    Uusimmat